Izjava Vojnog ordinarijata povodom oslobađajućeg izrijeka generalima Gotovini i Markaču

0
945

PETAK, 16. 11. 2012.

 

Radujemo se s nacijom. Dijelimo sreću njihovih obitelji. Čestitamo i Odvjetničkim timovima. Našim slobodnim generalima iskazujemo zahvalnost i želimo da sačuvaju snagu mira i povezanosti s Bogom kako bi sada u miru pridonijeli izgradnji ove Zemlje za koju su toliko trpjeli tijekom i nakon Domovinskog rata. Onima kojima je na srcu dobro mira za sve narode, istina i pravednost moraju biti polazište, put i doseg.

Vojni ordinarijat je od svog osnutka, neprekidno i postojano, svjedočio o pravednom obrambenom ratu Republike Hrvatske koji se odvijao od 1991. do 1995. godine. U vremenima kad je bilo očekivati šutnju o svemu, ova ustanova nije šutjela, nego je na sve načine nastojala prenositi istinu o slobodi za koju su se borili hrvatski časnici, dočasnici, vojnici i policajci u svim zbivanjima Domovinskog rata. Ova ustanova nikada nije prešućivala ni postojanje žrtava i mnoge žalosti nastale u Domovinskom ratu.

Danas, 16. studenoga 2012. godine, kada je Žalbeno vijeće Haaškog suda proglasilo nevinima dvojicu hrvatskih generala, Antu Gotovinu i Mladena Markača, Vojni ordinarijat drži da je taj pravorijek izraz snage pravednosti, plod mnogih molitava, vapaja i nekrvnih žrtava koje su vjernici i ljudi dobre volje činili da Bog ljubitelj slobode i pravde malenima otkrije svoje lice. Ovim činom vraćeno je već dobro poljuljano dostojanstvo hrvatskih branitelja te ga sada snagom vjere, međusobnog povjerenja i solidarnosti valja čuvati.

Za Republiku Hrvatsku ovaj događaj postaje osobna iskaznica slobodoljubive zemlje, zemlje hrabrih i pravednih ljudi. Zahvaljujemo Bogu na ovome danu.

Pozivamo sve vjernike u Oružanim snaga i Redarstvenim službama kao i njihove obitelji da ne prestanu moliti za sve preostale nepravedno optužene generale i časnike hrvatskog naroda u Haagu, kako bi Bog po toj vjeri izgrađivao nas, a njima dao milost slobode.

Vojni ordinarijat u RH

www.vojni-ordinarijat.hr/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here