Izaslanstvo URV 2. gbr Gromovi primio gradonačelnik Grada Zagreba

U palači Dverce u Zagrebu 21. ožujka, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je izaslanstvo udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi, a  koje je predvodio predsjednik udruge Ivan Krupec.  Uz gradonačelnika prijemu su bili nazočni voditelj ureda za branitelje Miodrag Demo, pročelnik ureda gradonačelnika Miro Lace te zastupnik u Gradskoj skupštini Darko Katuša.

Na početku prijema, gradonačelnik Milan Bandić zahvalio se Gromovima  na dolasku na prijem. Gradonačelnik je iznio važne  programe kojima Grad Zagreb podupire rad braniteljskih  udruga i konkretne pomoči Grada Zagreba prema  najpotrebnijim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. Grad Zagreb i gradske ustanove  kao i on osobno uvijek stoje  na raspolaganju hrvatskim braniteljima  iznio je gradonačelnik.

Predsjednik URV 2. gbr Gromovi Ivan Krupec gradonačelnika Milana Bandića i njegove suradnike  upoznao je s radom udruge u proteklom periodu i planovima i programima koje će udruga provoditi u narednom periodu. Isto tako upoznao je  gradonačelnika s slavnim ratnim putem 2.gbr Gromovi u Domovinskom ratu.

Nakon konstruktivnih razgovora gradonačelnik Milan Bandić obećao je da će se u narednom periodu jedna ulica u Gradu Zagrebu imenovati imenom 2. gardijske brigade Gromovi, te će Grad Zagreb pomoći udruzi u provedbi obilježavanja 25. obljetnice sudjelovanja Gromova na Južnom bojištu.  Gospodin Miodrag Demo predložio je da se ulica kod Domovinskog mosta nazove ulicom 2. gardijske brigade Gromovi jer je odande brigada 1991. godine izašla iz Zagreba i otišla na bojišta Banovine.

Ovom prigodom gradonačelniku Milanu Bandiću i Miodragu Demi URV 2. gbr Gromovi poklonila je monografije 2. gbr Gromovi. A gradonačelnik Milan Bandić članovima izaslanstva poklonio je knjigu „Zagreb, kratka urbana povijest i zlatno desetljeće“.