Ispraćaj „Gromova“ u misiju ISAF

0
10746

Pripadnici 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ gardijske motorizirane brigade odlaze u međunarodnu vojnu misiju ISAF u Afganistan, u sastavu 18. HRVCON-a. U prigodi njihovog ispraćaja, u srijedu 31. kolovoza 2011. godine u petrinjskoj vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ dušobrižnik ove postrojbe vojni kapelan don Milenko Majić služio je svetu Misu ispred kapelice sv. Ilije Proroka. U prigodnoj  propovjedi don Milenko je rekao kako se odlaskom u mirovnu misiju od njih traži da pomognu afganistanskom narodu i uspostavi mira i sigurnosti u toj zemlji.

 To se može postići poštujući njihovo dostojanstvo, običaje, vjeru, i njihov način života. Naglasio je da onaj čovjek koji ima  mir u sebi, može taj mir širiti i dalje.  Isus je rekao svojim učenicima  „Mir vam svoj ostavljam, mir vam svoj dajem“, i pozvao je učenike da taj mir šire dalje. „Tako smo i mi  danas pozvani na širenje mira“ zaključio je don Majić.

 Na kraju misnog slavlja vojni kapelan  je sve pozvao da dostojanstveno izvrše svoju misiju, i da se po okončanju zadaće svi sretno vrate u domovinu svojim obiteljima, te je na sve zazvao Božji blagoslov.

IZVOR :   www.vojni-ordinarijat.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here