Hodočašćem vojnika iz Petrinje započelo 21. hodočašće vojno-redarstvenih snaga RH u Mariju Bistricu

0
1185

tekst i foto: M. Barišić

PETAK, 04. listopada 2013.

Tradiciju pješačkog hodočašća Majci Božjoj Bistričkoj koje su prije osam godina pokrenuli pripadnici 2. gardijske brigade „Gromovi“ zajedno sa svojim vojnim kapelanom, nastavili su i mladi naraštaji Oružanih snaga RH na službi u Petrinji. U jutarnjim satima 4. listopada 2013. godine na put dug 102 kilometra krenulo  je 40 vojnika iz petrinjske vojarne „Pukovnik Predrag Matanović“. Za 48 sati, 18 pripadnika 2. mehanizirane bojne „Gromovi“, 15 pripadnika 1. mehanizirane bojne „Tigrovi“ Gardijske motorizirane brigade, dva pripadnika 2. voda za održavanje Zapovjedništva za potporu i pet pripadnika Logističke pukovnije trebaju stići u nedjelju 6. listopada u Mariju Bistricu i sudjelovati u središnjem dijelu 21. hodočašća vojno redarstvenih snaga RH i hrvatskih branitelja koje organizira Vojni ordinarijat u RH.

Vojni kapelan petrinjske vojne kapelanije Svetoga Ilije proroka don Milenko Majić, služenjem svete mise i blagoslovom hodočasnika u vojnoj kapeli sv. Ilije proroka ispratio je hodočasnike na ovaj zahtjevan hod. Vojni kapelan je u propovijedi naglasio kako Crkvu Božju nazivaju putujućom crkvom, crkvom koja putuje prema svome cilju. „Evo i mi se danas upućujemo prema svome cilju, prema svetištu Majke Božje Bistričke, gdje ćemo zamoliti Majku Božju da nas zagovara, da nas prati, i da nam bude pomoćnica na našem životnom putu“.

www.vojni-ordinarijat.hr

 Na dionici hodočašća od  Kašine do Marije Bistrice i ove godine će im se pridružiti i branitelji, ratni veterani 1. pješačke bojne 2. gardijske brigade “Gromovi” iz Udruge Crne mambe. 

Fotogalerija:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here