HODOČAŠĆE U GVOZDANSKO

0
962

Misno slavlje u spomen na 436. obljetnicu herojske obrane hrvatskih ognjišta i kaštela Gvozdansko te slavne pogibelji branitelja ove utvrde, 13. siječnja 1578. godine, bit će održano u nedjelju 12. siječnja 2014. godine u 11 sati, u župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova u Gvozdanskom. Misu predvodi šibenski biskup Ante Ivas u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem i uz nazočnost predstavnika brojnih braniteljskih udruga, Hrvatske vojske i hodočasnika iz cijele Hrvatske.

I ove godine hodočašću se uz mnoge braniteljske udruge pridružuje i Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“.

Ratni veterani Gromovi i članovi Udruge ratnih veterana Gromovi koji nisu u mogućnosti doći u Gvozdansko vlastitim prijevozom imaju mogućnost organiziranog prijevoza autobusom iz Zagreba. Cijena prijevoza je 120 kuna, u što je uključen i ručak.

Polazak autobusa bit će u 6,00 sati s Trga 145. brigade HV (Dubrava) i u 6.30 sati s parkirališta KD Vatroslav Lisinski. Razervacije za polazak autobusom javiti organizatoru čim je moguće prije, za autobus hrvatskih branitelja gosp. Miljenku Bađunu na e-mail: miljenko.badjun@gmail.com ili mob. 095 1456 109, te za autobus domoljuba gosp. Damiru Borovčaku, email: damir.borovcak1@inet.hr ili na mobitel 091/253-9039.

Zamoljavamo ratne veterane Gromove da ovome događaju sukladno mogućnostima nazoče u prikrivnoj vojnoj odori. Ukoliko možete povedite i svoje obitelji, supruge i djecu.

 

Video: Bitka za Gvozdansko

 

http://www.youtube.com/watch?v=SejD5X2zewI

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here