Hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja

0
758

U Mariji Bistrici održano je 28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja kojem su, uz pripadnike HV-a, policije i hrvatske branitelje, nazočili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kao izaslanik predsjednika Vlade, s državnim tajnicima u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darkom Nekićem te Stjepanom Sučićem, kao i izaslanik predsjednika Republike Dragan Lozančić, ministar obrane Mario Banožić, načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj, zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Mijo Krešić te zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH general bojnik Ivica Jerkić i drugi.

U organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj u nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici u nedjelju, 4. listopada 2020. godine održano je 28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja. Hodočašće se održalo uz pridržavanje epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite.

Hodočašće je započelo pobožnošću Križnog puta na Bistričkoj kalvariji, a koncelebriranu svetu misu koja je održana u crkvi na otvorenom Blaženog Alojzija Stepinca, predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, monsinjor Jure Bogdan.

U svojoj propovijedi, mons. Bogdan podsjetio je kako je upravo mjesec listopad posvećen Gospi te kako je današnji dan prigoda da se sve misli i molitve predaju u ruke Nebeske Majke, posebno molitve za umnožanje vjere i prestanka pandemije koronavirusa.

“Svako vrijeme nosi izazove, očekivane, ali i one neočekivane. Epidemija koronavirusa zahvatila je i naše osobne živote, mnogi su zabrinuti, pitaju se što će biti s radnim mjestima, školama, bolnicama… srce je nemirno, misli lutaju, a koraci su nam kolebljivi. Jedini čvrsti oslonac je u Bogu, On je jedini i potpuni mir za naše misli i srce”, poruka je mons. Bogdana koji je podsjetio i na današnji spomendan svetoga Franje čiji život započinje prihvaćanjem Boga i življenjem vjere.

Zapovjednik hodočašća bio je zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga, brigadni general Perica Turalija.

IZVOR: https://branitelji.gov.hr/vijesti/hodocasce-hrvatske-vojske-policije-i-hrvatskih-branitelja/3751

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here