GROMOVI, uspješni na startu 39. Malonogometnog turnira „Vladimir Šikić“ 2017.-2018. u Sisku.

0
1888

U konkurenciji 17 momčadi u kategoriji veterana krenuo je 39. tradicionalni malonogometni turnir „Vladimir Šikić“ koji se igra u sportskoj dvorani Brezovica u Sisku. Nakon duži niz godina okupila se momčad veterana Gromova koja je prijavila svoje sudjelovanje na tradicionalnom malonogometnom turniru. Većina Gromova koji čine momčad nalazi se u mirovini, dok je nekolicina i danas aktivna kao djelatne vojne osobe. Oni su u prve dvije utakmice u skupini najprije pobijedili momčad Šunka i Milek 2-0 (strijelci: Željko Abramović i Dario Kovačević), dok su u drugoj utakmici nakon neodlučenog rezultata u regularnom dijelu 3-3 (strijelci: Dario Kovačević, Krešimir Vuk i Željko Abramović), nakon izvođenja udaraca sa 7 metara stekli prednost nad momčadi UBBDRH-OGS SMŽ u raspucavanju sedmeraca (uspješan je bio Krešimir Vuk). Na taj način Gromovi su stekli velike izglede da se plasiraju u daljnje natjecanje, bez obzira na to što do kraja u razigravanju po skupinama imaju još za protivnika momčad Nikšić Automobili Cvjećarnica Lampaš.

Podsjetimo, kako je su većina igrača iz ove momčad Gromova prije gotovo 20.-tak godina bila pobjednik 1. Malonogometnog prvenstva Oružanih snaga Republike Hrvatske koje je održano u Splitu 1998. godine, a odmah nakon toga predstavljali su MORH na Velikom Božićnom malonogometnom turniru „Gojko Šušak 98“ gdje su u konkurenciji 40 momčadi također osvojili prvo mjesto gdje su za protivnike u finalu imali Ministarstvo pomorstva, prometa i veza (tadašnja momčad Promet Orkana za koga su igrali: Petrović, Z. Mavrović. M. Mavrović, Kenfelja, Novak, Kraljević, Strupar, Dervišagić, Pipinić, Dr. Biškup, Jurinčić i Krstanović) i pobijedili 3-2.   Osvojili su još niz turnira, a danas su podsjetili da nisu zaboravili igrati nogomet.

Na ovom turniru Gromovi nastupaju u sljedećem sastavu: Luka Demirović, Ivica Perak, Milan Matanović, Sanjin Lalić, Damir Klarić, Krešimir Vuk, Dario Kovačević, Željko Abramović, Nenad Stražanac, Nenad Vlahovac, voditelj: Srećko Letica.

Potporu veteranima Gromova za  sudjelovanju na turniru dala je URV 2.gbr Gromovi, podružnica Sisačko-moslavačke županije.

tekst: N. Stražanac, foto:B. Kolarić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here