GROMOVI U BAD HOMBURGU: Ratni veterani 2. gardijske brigade sudjelovali na svečanoj večeri dodjele Večernjakove domovnice

0
493
Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi i ove je godine poslala svoje izaslanstvo na najveći skup hrvatskih iseljenika u Bad Homburg. Predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade pukovnik Ivan Krupec predvodio je izaslanstvo Gromova kojeg su još činili Krešo Maretić, Branko Mikulić i Milan Valentić.
Izaslanstvo ratnih veterana 2. gardijske brigade je u Bad Homburgu dočekao bivši pripadnik brigade Dario Holenda. Uoči finalne večeri hrvatski branitelji imali su prilike razgledati znamenitosti grada i družiti se s hrvatskim iseljenicima iz Njemačke.
Iseljenici nisu krili oduševljenje i zahvalnost koju osjećaju prema Gromovima zbog iskazanog herojstva i brojnih podviga učinjenih tijekom Domovinskog rata.
U uvodu svečanog programa u elitnom kongresnom centru Kurhaus  u Bad Homburgu izaslanstvo Gromova dobilo je veliki pljesak kada su voditelji programa Frano Ridjan i Dora Puđa u svojem emotivnom govoru pozdravili izaslanstvo 2. gardijske brigade.
Organizator Večernjakove domovnice Stipe Puđa zahvalio se Gomovima na dolasku u Bad Homburg te je istaknuo kako je posebno ponosan na prijateljstvo Gromova i Večernjakove domovnice.
Izaslanstvo Gromova u Bad Homburgu srdačno su dočekali i pozdravili konzuli Ivan Sablić iz Stuttgarta, Ivan Bulić iz Düsseldorfa i Daniel Glunčić iz Beča.
U razgovoru s hrvatskim konzulima pokazan je obostrani interes i želja za promoviranjem istine o Domovinskom ratu i u iseljeništvu.
Predsjednik udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade pukovnik Ivan Krupec ove je godine monografiju brigade dodijelio istaknutom hrvatskom iseljeniku  i poduzetniku te dugogodišnjem predsjedniku Zajednice hrvatskih nogometnih klubova Franji Husajini.
Dario Holenda

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here