GROMOVI U BAD HOMBURGU: Izaslanstvo Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade na Večernjakovoj domovnici

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi i ove će godine sudjelovati na najvećem hrvatskom iseljeničkom skupu “Večernjakovoj domovnici” koji počinje večeras, 02. ožujka, u Bad Homburgu.

Izaslanstvo udruge predvodi počasni predsjednik udruge pukovnik u miru Ivan Krupec u čijoj pratnji su Gordan Galić, Stjepan Vučilovski i Milenko Tolić. Ratne veterane Gromova u Bad Homburgu je dočekao nekadašnji pripadnik 2. gardijske brigade Gromovi Dario Holenda.

Ratni veterani Gromova već dugi niz godina provode akciju promicanja istine o Domovinskom ratu i ulozi 2. gardijske brigade u njemu. Na Večernjakovoj domovnici će pripadnici ove slavne ratne postrojbe dodijeliti utjecajnim hrvatskim iseljeničkim udrugama i pojedincima ratnu monografiju 2. gardijske brigade u kojoj je opisan ratni put brigade.

Nema dijela Republike Hrvatske na kojem pripadnici 2. gardijske brigade nisu sudjelovali u obrani, velik obol obrani hrvatskog naroda Gromovi su dali i na mjestima nastanjenim Hrvatima u BiH. Tijekom Domovinskog rata 208 pripadnika 2. gardijske brigade položilo je život za slobodu hrvatskog naroda.

Istinsko domoljublje, hrabrost i požrtvovnost temeljne su vrijednosti hrvatskih branitelja koje prepoznaju i Hrvati u iseljeništvu. Zato su Gromovi tako srdačno primljeni među hrvatskim iseljenicima u Bad Homburgu.

Ratne priče pripadnika Gromova nikoga u iseljeništvu ne ostavljaju ravnodušnim one ostaju u memoriji iseljenika kao uspomena na autentična herojska djela branitelja kao simbol istinskog domoljublja.

Fenix-magazin/Marijana Dokoza

IZVOR: https://fenix-magazin.de/gromovi-u-bad-homburgu-izaslanstvo-udruge-ratnih-veterana-2-gardijske-brigade-na-vecernjakovoj-domovnici/