Gromovi sudjelovali na proslavi Dana Smž-e

0
931

NASLOVNA

Udruga ratnih veterana 2. gbr Gromovi, Podružnica Sisačko-moslavačka sudjelovala je na proslavi Dana Sisačko-moslavačke županije. Izaslanstvo URV 2. gbr Gromovi uz mnogobrojne članove podružnice Smž-e predvodio je dopredsjednik udruge Nenad Bužanić.

Centralna svečanost obilježavanja Dana županije održala se 11. lipnja u Sisku. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na gradskom groblju „Viktorovac“ i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Kontrobi u Siskupoloženi su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule i umrle  hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. U Desnom Trebarjevu položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na Stjepana i Antuna Radića velikane hrvatskog naroda, za dan obilježavanja Dana županije uzet je datum rođenja braće Radić 11. lipanj. U crkvi svetog Martina Biskupa u MartinskojVesi mons. dr. Vlado Košić sisački biskup predvodio je Svetu Misu. U Domu INA rafinerije u Sisku nastavljena je svečanost obilježbe Dana županije svečanom sjednicom Županijske skupštine uz mnogobrojne predstavnike državne i lokalne vlasti te predstavnike udruga i gospodarstvenika Sisačko-moslavačke županije. Tom prigodom županija je uručila prigodne nagrde i priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama: Vokalnom ansamblu Lipe, SenaduMujagiću, Nikici Pircu, Hrvatskom jedriličarskom klubu „Siscia“ Sisak, Gradskom ogranku UHDDR-a grada Siska, tvornici Vivera, Udruzi mažoretkinja Glinske Banice, Branimiru Budetiću, Odjelu za pulmologiju i produženo liječenje s palijativnom skrbi Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak i tehničkoj školi Sisak. Nagradu za životno djelo ove je godine dodijeljeno Ladislavu Laziću dekanu Metalurškog fakulteta u Sisku, te posmrtno Ani Bešlić.

U popodnevnim satima svečanost je nastavljena smotrom izvornog folklora „Martinski susreti“ u OŠ „Braća Radić“ u MartinskojVesi te u večernjim satima humanitarnim koncertom Marka Perkovića Thompsona ispred sisačke katedrale u organizaciji sisačke biskupije.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here