Gromovi se poklonili žrtvi Škabrnje

0
1149

Obilježavanje stradavanja branitelja i mještana Škabrnje nakon 27. godina počelo je okupljanje kod zapadnog ulazu u mjesto Škabrnju – Ambar, gdje se okupilo preko petnaest tisuća građana iz cijele Hrvatske i susjedne BiH, pripadnici braniteljskih udruga, gdje su i pripadnici Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade GROMOVI u zajedništvu sa braćom Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, izaslanik Predsjednice Republike načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, saborski zastupnici, ministri, predstavnici Zadarske županije prisustvovali komemoraciji za sve poginule branitelje i mještane Škabrnje,  nastavilo se sa kolonom sjećanja Ulicom 18. studenoga 1991. do spomen-obilježja masovne grobnice.

Na spomen-obilježju zajednički vijenac je, u ime svih izaslanstava, položilo izaslanstvo Zajednice udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata. Nakon toga, u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služena je Sveta Misa za sve stradale u Domovinskom ratu, a u 12 sati krenula je hodnja do spomen obilježja na mjesnom groblju Svetog Luke gdje su položeni vijenci kod spomen-obilježja za poginule u Domovinskom ratu.

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi u zajedništvu sa braćom Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi položila je vijenac i zapalila svijeće za sve poginule branitelje i mještane Škabrnje, te za sve poginule, nestale i umrle za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Tekst i foto: N.Bužanić

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here