Gromovi PSMŽ-e održali redovni izvještajni Zbor

Podružnica Sisačko-moslavačke županije u subotu 16. siječnja 2016.g. u prostoru Hrvatsko doma POU u Petrinji održala je redovni izvještajni Zbor za rad podružnice u 2015.g. Zbor je otpočeo intoniranjem himne RH i odavanjem počasti poginulim Gromovima, hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku RH dr. F. Tuđmanu.  Uz članove podružnice  a kao dragi gosti na Zboru su  bili nazočni i  predstavnici braniteljskih udruga, predsjednik udruge Ivan Krupec s članovima Upravnog odbora udruge, vojni kapelan don Antonio Mikulić i  predstavnici lovačkih udruga.

Predsjednik podružnice Nenad Bužanić Zboru je podnio izvješće o radu podružnice u 2015.g.  Podružnica je uspješno sprovela zacrtane planove rada za 2015.g., financijski je poslovala pozitivno te su osigurana financijska sredstva za djelovanje podružnice  u 2016.g. do priljeva prvih financijskih sredstava, iznio je predsjednik u svom izvješću.  Rizničar Ivica Jezdec podnio je izvješće o financijskom poslovanju podružnice u 2015.g.  detaljno su izneseni podaci o prihodima, rashodima i stanjem na računu podružnice zaključno s krajem 2015.g. Podnesena izvješća usvojena su od strane Zbora jednoglasno.  Dopredsjednik podružnice Krunoslav Došen zboru je iznio plan rada i financijski plan proračuna podružnice za 2016.g.  isti je usvojen od strane Zbora.

Na Zboru je i usvojen novi Statut podružnice, sukladno odredbama Statuta proširen je i broj članova u Upravnom odboru. Za dodatne članove u Upravni odbor u mandatno razdoblje 2015. – 2019. su izabrani; Ivica Matković, Milan Kosić, Enver Mustaović i Tonček Pavičić. Zbor podružnice  izabrao je  i delegate podružnice za predstojeći Zbor udruge. Upravni odbor podružnice donio je odluku da se za marljiv i požrtvovan rad u 2015.g. nagrade zaslužni članovi. Monografijom 2. gbr Gromovi nagrađeni su: Željka Jezdec, obitelj Ivice Matkovića, obitelj Tončeka Pavičića i obitelj Štefana Vancaša. Za svoj rad u dva mandata kao predsjednika podružnice Davoru Smuđu Upravni odbor podružnice  poklonio je  lovački nož. Za nesebičnu pomoć i potporu u radu udruge dodijeljene su zahvalnice lovačkim udrugama: „Jelen“ Sisak, „Kuna“ Maja, „Hvidra 91.-95“ Sisak, „Stari Gaj“ Komarevo, „Veteran-hrvatska banovina“.

Predsjednik udruge Ivan Krupec prigodnim riječima obratio se Zboru, zahvalio na doprinosu podružnice u radu udruge. Iznio da nas ove godine čeka velika jubilarna obilježba 25. obljetnice ustrojavanja 2. gardijske brigade. Pozvao sve članove da se uključe u pripremu i provedbu iste. Po završetku Zbora veterani Gromova i njihovi gosti nastavili su zajedništvo uz prigodnu okrjepu.