Gromovi posjetili Memorijalni centar Groblje mira na Bilima

0
329

Članovi Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi na trodnevno putovanje pod motom Južno bojište – godine ponosa, pošli su s dva autobusa iz Zaboka, Novog Zagreba, Siska, Petrinje i Karlovca. Prvog dana su boravili u livanjskom kraju.

U Rujanima i Čelebiću položili su vijence i upalili svijeće u spomen svojim poginulim suborcima, te se prisjetili svoga ratnog puta. Drugi dan posjetili su Gornji Brgat i Dubrovnik, a u nedjelju su ovi veterani legendarne 2. gardijske brigade HV-a “Gromovi” posjetili Memorijalni centar Groblje mira na Bilima, navode iz ovoga Memorijalnog centra. Goste su dočekali djelatnici Memorijalnog centra na čelu s predsjednikom Odjela za Drugi svjetski rat i poraće HNS-a, gospodinom Milom Pušićem.

Članovi Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi na čelu s predsjednikom Udruge Ivanom Krupecom položili su vijenac pokraj središnjeg križa na Groblju mira. Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća kratkom molitvom prisutni su odali počast svim žrtvama ratova, navode iz Memorijalnog centra Groblje mira na Bilima.

Ministar Oliver Soldo

 

Umirovljeni pukovnik Ivan Krupec

 

IZVOR: https://bljesak.info/kultura/vjera/gromovi-posjetili-memorijalni-centar-groblje-mira-na-bilima/396926

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here