Gromovi podružnice Krapinsko-zagorske županije održali redovni izvještajni i izvanredni izborni Zbor podružnice

0
1205

U petak 27. siječnja 2017. godine  u Svetom Križu Začretje u prostoru HVIDR-e Zabok, održan je redovni izvještajni i izvanredni izborni Zbor  podružnica Krapinsko-zagorske županije, Udruge ratnih veterana  2. gardijske brigade  Gromovi.

Zbor je otpočeo intoniranjem himne Republike Hrvatske  i odavanjem počasti poginulim Gromovima, hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku RH dr. Franji Tuđmanu.  Zbor je otvorio  v.d. predsjednika podružnice Stjepan Duš.

Uz temeljne  članove podružnice na Zboru su bili nazočni: izaslanik predsjednika URV 2. gbr  Gromovi Stjepan Domjanić, izaslanstvo Udruge  „Crne mambe “, izaslanstvo Kluba OKB-a URV 2. gbr Gromovi.

Za radno predsjedništvo Zbora izabrani su Zvonimir Kantolić predsjednik, Balaško Dražen i Mušica Franjo za članove radnog predsjedništva.

Izvješće o radu podružnice u 2016. godini podnio je v.d. predsjednika podružnice Stjepan Duš, rizničar Ivan Preml podnio je izvješće o financijskom poslovanju podružnice u 2016.godini.  Zbor podružnice jednoglasno je usvojio podnijeta izvješća o radu i financijskom poslovanju podružnice  u 2016.godini. Zbog zdravstvenih poteškoća dosadašnji  predsjednik podružnice Zdravka Curmana podnio je ostavku na dužnost predsjednika. Zbor je dao razrješnicu dosadašnjem predsjedniku i izabrao za novog predsjednika podružnice Zvonimira Kantolića. Novo izabrani predsjednik podružnice predložio je i novi sastav članova Upravnog odbora, a prijedlog predsjednika je  jednoglasno i usvojen. Za dopredsjednika izabran je Zdravko Curman, za rizničara Ivan Preml te  za članove Upravnog odbora izabrani su: Mirko Buzina, Mario Horvat, Stjepan Vučilovski, Franjo Mušica, Zlatko Ljubić, Stjepan Duš i Ivan Taradej.

Zbor je usvojio i prijedlog   Plan rada i financijskog proračuna podružnice za 2017. godinu, te novi Statut podružnice.

Prigodnim riječima obratio se izaslanik predsjednika URV 2. gbr Gromovi Stjepan Domjanić. Podružnici i njenom vodstvu zaželio je mnogo uspjeha u radu i ostvarenju postavljenih ciljeva. Pozvao na suradnju i koordinirano djelovanje sa svim podružnicama udruge, te iznio da podružnica ima potporu u radu od Upravnog odbora udruge.

I na kraju nazočnima se obratio novoizabrani predsjednik podružnice Zvonimir Kantolić. Prije svega zahvalio se na ukazanom povjerenju koje je dobio za vođenje  podružnice. Zahvalio se dosadašnjem predsjedniku Zdravku Curmanu i v.d. Stjepanu Dušu na njihovom doprinosu u radu, razvoju i vođenju podružnice u proteklom periodu i tome što su na visoku razinu podigli podružnicu koja je sada prepoznata svojim kvalitetnim  programima i marljivom radu u Zagorju. Predsjednik je obećao da će se truditi zadržati dostignutu razinu, kroz rad i aktivnosti koje će provoditi podružnica u narednom periodu, zalagat će se za provedbu osnovnih ciljeva udruge sukladno odredbama Statuta udruge.

U  ugodnoj atmosferi nakon završenog Zbora  nastavljeno je druženje veterana Gromova i njihovih gostiju.

Foto: članovi podružnice

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here