Gromovi obilježili Dan neovisnosti

Proslavili smo Dan neovisnosti, dan na koji je prije 28 godina povijesnom sjednicom Hrvatskog sabora, nakon tromjesečnog moratorija, jednoglasno donesena Odluka o raskidu svih državnopravnih veza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

Posebno se danas prisjećamo poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja čiji su životi utkani u temelje Republike Hrvatske. Naša vječna dužnost ostaje očuvanje sjećanja na njih, koji su budućim naraštajima omogućili život u slobodnoj, neovisnoj i demokratskoj domovini. Prenosimo istinu o Domovinskom ratu, o žrtvi hrvatskih branitelja generacijama kojima u nasljeđe ostavljamo slobodnu Hrvatsku.

Gromovi su diljem lijepe naše obilježili Dan neovisnosti, sudjelovali su u Državnom protokolu, u svojim županijama, gradovima, i položili vijence i svijeće za sve poginule, nestale i  umrle branitelje.

U sklopu obilježavanja Dana neovisnosti a na poziv grada Velike Gorice položili smo vijenac i zapalili svijeću na spomeniku “Golubica” podignutom za sve poginule branitelje grada Velike Gorice među kojima je  i nekoliko Gromova.