GROMOVI OBILJEŽILI 21. OBLJETNICU VRO „OLUJA“

NASLOVNA_I

U mjesecu kolovozu s ponosom se prisjećamo dana ponosa i slave. A s posebnim pijetetom prisjećamo se naših poginulih, umrlih i nestalih  suboraca i svih hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u temelje naše Domovine. Prije 21. godinu sprovedena je oslobodilačka operacija Hrvatske vojske „Oluja“, oslobođena su okupirana područja RH.

Ovih dana veterani Gromova diljem lijepe naše domovine sudjelovali su u svečanim obilježavanjima Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 21. obljetnice VRO „Oluja“.

Središnja svečanost održana je 5. kolovoza u Kninu gdje je izaslanstvo URV 2. gbr Gromovi, Klub OKB-a 2. gbr Gromovi predstavljalo i sudjelovalo u obilježbi. Isto tako, izaslanstva Udruge sudjelovala su i na obilježavanju u Kninu,  Krapini, Mrgečanima, Zagrebu, Velikoj Gorici, Botincu, Dugom Selu, Karlovcu, Dugoj Resi,Jamadolu,  Sisku, Petrinji, Hrvatskoj Dubici, Hrvatskoj Kostajnici, Dvoru, Glini i mnogim drugim mjestima gdje naša udruga djeluje i ima svoje članstvo. Veterani Gromova obilazili su grobove svojih poginulih suboraca, sudjelovali su u memorijalnim sportskim susretima u spomen na poginule hrvatske branitelje, pripremali izložbe ratnih fotografija i aktivno sudjelovali u pripremi i provedbi obilježbi. U Gradu Glini povodom Dana grada i dana oslobođenja grada 6. kolovoza, otkrivena je ploča koja nosi ime ulice  2. gardijske brigade Gromovi.

A kako je to sve izgledalo prenosimo vam u našoj foto galeriji.

Izvor fotografija: članstvo udruge,fb