Gromovi na sportskim susretima branitelja u Vinkovcima

0
1784

U organizaciji Udruge veterana oklopne bojne 5. gbr Sokolovi, a povodom obilježavanja Dana Grada Vinkovaca u subotu 21. srpnja održani su 3. sportski susreti hrvatskih branitelja.

Prije početka igara položeni su vijenci, zapaljene svijeće i odana je počast poginulim, nestalim i  umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Gradskom groblju u Vinkovcima.

Sportski susreti  održani su na obiteljskom gospodarstvu (salašu) hrvatskog branitelja Ilije Gomana-Čimbe u Vinkovcima u disciplinama: mali nogomet, boćanje, bela šah i viseća kuglana.

Na svečanom otvaranju igara prigodnim govorima  obratili su se predsjednik Udruge veterana oklopne bojne  5.gbr Sokolovi, gospodin Josip Matjaš i zamjenik gradonačelnika Vinkovaca gospodin Gabrijel Šokičić.

Nakon završetka sportskih natjecanja, najuspješnijim ekipama i pojedincima dodijeljeni su pehari i medalje, a svim sudionicima igara dodijeljene su prigodne zahvalnice za sudjelovanje na igrama.

Na sportskom susretu  sudjelovalo je i izaslanstvo Udruge ratnih veterana 2. gbr Gromovi, Klub OKB-a 2. gbr Gromovi koje je predvodio predsjednik Kluba Damir Maršanić.

Dana 22. srpnja odana je počast trinaestorici poginulih pripadnika  3. gbr Kune u akciji deblokade ceste Vinkovci-Tovarnik koja se sprovodila   22.srpnja 1991.godine. Kod spomen obilježja  kod Mirkovaca položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

foto: članovi Kluba OKB 2. gbr Gromovi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here