Gromovi na proslavi Dana branitelja Sisačko-moslavačke županije

0
947

Predstavnici Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“, Podružnice Sisačko-moslavačke županije sudjelovali su na obilježavanju Dana branitelja ove županije. Na obilježavanju je sudjelovao i ratni zapovjednik 2. gardijske brigade, brigadni general Drago Matanović.

 

Dan branitelja Županije

 SISAK – Sisačko-moslavačka županija i Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije organizirali su 18. listopada 2012. godine svečano obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije.

U sklopu obilježbe brojna su izaslanstva političkih stranaka i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položila vijence i zapalila svijeće na spomen obilježju prve razmjene ratnih zarobljenika srpskih koncentracijskih logora u Mošćenici, kod središnjeg križa na Gradskom groblju „Viktorovac” u Sisku te na Trgu dr.Franje Tuđmana u Sisku. Nakon polaganja, svetu misu je u Katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku služio biskup Vlado Košić.
Županica je, nakon polaganja vijenaca, kazala kako misli da je ovo najbolji način da se zahvalimo onima koji su dali život. Važno mjesto zauzima i suradnja s braniteljskim udrugama
„Udruge same raspoređuju novac kojeg dobiju iz proračuna. Bez obzira na krizu, mi taj novac nismo smanjivali. To je nešto zadnje što ćemo, ako budemo morali, a ja sam sigurna da nećemo morati dirati. Ali, ono što je bitno, i to je još jedan odraz njihove korektnosti i poštenja i svega onoga što moramo reći za njih.”
Županičin savjetnik za branitelje Ivica Pandža Orkan je kazao kako je naša županija jedina u Hrvatskoj koja ima Dan za branitelje još od 2007. godine. Kazao je kako mu je drago da vidi mnoštvo ljudi na obilježbi. Svakodnevno radi s udrugama iz Domovinskog rata i braniteljima koji nisu članovi ni jedne udruge. Rezultat tih kontakata i suradnje je obilježba Dana branitelja Sisačko-moslavačke županije koji se protegnuo na cijeli mjesec.

www.portal53.hr/

 

FOTOGALERIJA:
(forma media)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here