Gromovi na obilježavanju Dana Općine i 30. obljetnica oslobođenja Župe dubrovačke

0
567

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i Svečanom akademijom u Hotelu Sheraton proslavljen je Dan Općine i 30. obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke.

U svom pozdravnom govoru načelnik Nardelli se posebno zahvalio braniteljima koji su deblokirali dubrovački kraj i oslobodili Župu dubrovačku.

–  Danas smo ovdje zahvaljujući vama  koji i danas nakon 30 godina kroz svoje udruge proistekle iz Domovinskog rata njegujete i baštinite uspomenu na Domovinski rat. Najveću zahvalnost iskazujem onima koji nisu više s nama, poginulim hrvatskim braniteljima, njihovim roditeljima, suprugama, sinovima i kćerima. Iako je prošlo puno vremena, vjerujem da su vam još žive slike kako je Župa izgledala prije 30 godina. Danas je u mnogim dijelovima u odnosu na to vrijeme neprepoznatljiva, ali i dalje imamo neke devastirane dijelove koji nas podsjećaju na Domovinski rat, još uvijek neobnovljene Kupare i dio Plata – rekao je Nardelli te dodao kako vjeruje da ćemo uskoro biti svjedoci početka obnove Kupara nakon koje ćemo dobiti nešto što Hrvatska još uvijek nema.

Vijećnicima i uzvanicima su se obratili i Župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Mato Franković, saborski zastupnik Branko Bačić te ministar Tomo Medved.

U nastavku sjednice posthumno je dodijeljena nagrada za životno djelo Stijepu Galjufu za nesebičan doprinos humanitarnim, ekološkim i društvenim aktivnostima. Nagradu je primila kćer Vesna u pratnji predsjednice Udruge Kurenat Maruške Sambrailo.

Nakon svečane sjednice uslijedila je Svečana Akademija s predstavnicima brigada, postrojbi i članova udruga proizašlih iz Domovinskog rata kojima su se dodijelile povelje zahvalnosti za sudjelovanje u ratnim vojnim operacijama oslobođenja Župe dubrovačke. Svečanost je svojim nastupom uveličao Stijepo Gleđ Markos.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here