Gromovi na obilježavanju „Bljeska“ u Martinskoj Vesi (Foto)

Članovu Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ Podružnice Sisačko-moslavačke županije sudjelovali su 27. travnja 2013. godine u Martinskoj Vesi na obilježavanju VRO „Blesak“. U organizaciji UHVDR-a Martinske Vesi i pokroviteljstvom Općine Martinska Ves obilježena je 18. obljetnica ove značajne vojno-redarstvene operacije u Domovinskom ratu, u kojoj je oslobođena Zapadna Slavonija od velikosrpskog agresora. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim braniteljima iz Martinske Vesi, predstavnici lokalne i županijske vlasti te braniteljskih udruga odali su počast poginulim braniteljima. Molitvu za poginule u operaciji „Bljesak“ i za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu predvodio je župnik Martinske Vesi vlč. Mato Malekinušić.

Na svečanosti uz domaćine UHVDR i načelnika općine Ivicu Dadovića sudjelovali su: predsjednik Skupštine Sisačko-moslavačke županije Željko Kardaš, predstavnici Moto kluba veterani Croatia iz Zagreba, Udruge branitelja policije Grada Siska i Udruge ZMIN „Radar“ Sisak. Uz članove PSMŽ-a Udruge ratnih veterana Gromova i predsjednika Podružnice umirovljenog bojnika Davora Smuđa, na svečanosti je sudjelovao predsjednik Nadzornog odbora URV 2. gbr „Gromovi“ i ratni zapovjednik 2. gbr, brigadni general Drago Matanović.

Nakon svečanosti nogometne momčadi braniteljskih udruga sudjelovale su na memorijalnom nogometni turniru u spomen na poginule branitelje u operaciji „Bljesak“. Turnir je osvojila momčad Gromova, drugo mjesto zauzela je UHVDR Martinska Ves, a treće momčad Udruge ZMIN „Radar“ Sisak.