Gromovi na Danu Sisačko-moslavačke županije

U sklopu obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije predstavnici Udruge ratnih veterana 2. gbr „Gromovi“ Podružnice SMŽ sudjelovali su 11. lipnja 2012. godine u cjelodnevnom programu obilježavanja Dana županije. U jutarnjim satima položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod središnjeg križa na sisačkom gradskom groblju gdje je održana prigodna molitva za sve poginule u Domovinskom ratu. Molitvu je predvodio Branko Koretić, upravitelj sisačke župe Pohoda Blažene Djevice Marije. Potom su zapaljene svijeće na spomeniku poginulim braniteljima na trgu dr. Franje Tuđmana. U Desnom Trebarjevu ispred rodne kuće Antuna i Stjepana Radića mnogobrojna izaslanstva položila su vijence i zapalile svijeće, a molitvu za sve poginule branitelje i civile predvodio je  župnik Martinske Vesi  Drago Kozić. U župnoj crkvi sv. Martina u Martinskoj Vesi služena je misa za sve poginule i nestale branitelje a koju je predvodio mons. Josip Ćorić, generalni vikar Sisačke biskupije. Na poziv predsjednika DVD-a Desnog Trebarjeva Mije Brlečića Gromovi su posjetili vatrogasno društvo gdje su ih domaćini upoznali s radom vatrogasaca i rezultatima koje DVD postiže u svome radu. U 15,30 sati predstavnici Gromova su nazočili svečanoj sjednici Županijske skupštine u Domu rafinerije u Sisku na kojoj je sudjelovao i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović. Nakon svečane sjednice upriličen je domjenak i zajedničko druženje za sve uzvanike.