Gromovi Karlovačke županije posadili svoje stablo u budućoj Aleji branitelja (Foto)

Karlovačke braniteljske udruge 6. trd i Rebelsi 110. brigade pokrenule su inicijativu da se jedna karlovačka šetnica uredi u Aleju hrvatskih branitelja koja će oživjeti uspomenu na sve postrojbe koje su branile grad Karlovac i Karlovačku županiju. Inicijativa je već prerasla u projekt koji ostvaruju  navedene braniteljske udruge u suradnji s udrugama postrojbi koje su sudjelovale u Domovinskom ratu na nekadašnjoj karlovačkoj bojišnici. Aleja hrvatskih branitelja sadržavala bi replike u obliku nekadašnjih protutenkovskih zapreka na kojima bi bile postavljene pločice s grbom svake pojedine postrojbe i informacijama o postrojbi. Aleja u dužini od 800 metara bit će cjelovito uređena, a u cijeloj dužini bit će posađeno 37 stabala crvenoga javora. Svako stablo simbolizirat će jednu postrojbu, i posadit će ga pripadnici iste postrojbe. Proteklih mjeseci branitelji su čistili raslinje, a u subotu 14. prosinca 2013. godine krenula je sadnja drvoreda. U svim dosadašnjim aktivnostima sudjelovala je i URV 2. gbr Gromovi PKŽ-a. U subotu je posađeno prvih 25 stabala, među kojima je i stablo 2. gardijske brigade „Gromovi“, a posadili su ga članovi naše udruge iz ove podružnice. U budućoj aleji planira se i dodatno postavljanje klupa, i roštilj, kako bi se ponovno oživjelo kupanje na tome dijelu Korane uz aleju. Aleja je blizu Muzeja Domovinskog rata na Turnju, pa se planira napraviti poveznicu kako bi turisti obilazili oba spomen obilježja.

Fotogalerija: