Gromovi i Tigrovi na nogometnom terenu

0
1067

 

PETRINJA – Povodom obilježavanja 12. obljetnice ustrojavanja 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ organizirana je prijateljska nogometna utakmica između bojni „Gromovi“ i „Tigrovi“ u kojoj su „Gromovi“ bili bolji 5:1.

„Nije nikakva mudrost i nikakva novost da je sport strašno bitan segment u našem vojničkom životu, a ako možemo reći tako, dobar vojnik i dobar sportaš imaju puno dodirnih točaka. Još nisam sreo da je dobar sportaš loš vojnik. Inače, imamo dosta zadaća, redovno održavamo psiho-fizičku spremu, ali za sportske igre nemamo toliko vremena koliko bi mi htjeli.“ – kazao je satnik Kristijan Horvat.

Ovaj revijalni ogled uveličali su najbolji suci Hrvatske nogometne lige na čelu s Ivanom Bebekom iz Rijeke s kojim su sve na svjetskoj razini (osim VAR tehnologije) još odradili: dodatni: Mario Zebec (Lovrećan) i Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), 1. pomoćni: Miro Grgić (Osijek), 2. pomoćni: Goran Pataki (Đakovo), 4. sudac: Bruno Marić (Daruvar), delegat: Davor Ivić (Sisak) i kontrolor: Vlado Svilokos (Sisak), a kako je došlo do toga pojasnio je Bruno Marić: „Satnik Kristijan Horvat, moj veliki prijatelj, mi je došao s idejom, obzirom sam prošle godine završio karijeru, da odsudim jednu ovakvu prijateljsku utakmicu. Međutim, moja je ideja bila, obzirom da poznajem ovu ekipu koja je ovdje bila na čelu s Ivanom Bebekom, našim najboljim sucem, ali ne samo današnjice nego i u povijesti Hrvatske, doslovno nakon što sam stvorio grupu na WhatsApp-u i poslao poruku u roku 30 sekundi je došla poruka od svih, dolazimo, samo kada. Termin smo, radi obaveza kolega po utakmicama i privatnih obaveza, odredili za ovaj dan.“

Naglasio je i kako su na ovakav način dokazali koliko im je stalo do Hrvatske vojske, te im je bila velika čast i privilegija i jako su sretni što su imali priliku družiti se sa svim dečkima i posvetiti im svoje vrijeme.

Sudac Ivan Bebek na kraju je kazao kako mu ustvari nije bitan karakter utakmica, jer: „Svaka utakmica ima svoj neki tijek, neka ima možda malo žešći tempo, neka malo slabiji, međutim svaka utakmica je natjecanje između dvije momčadi koje su u tom trenutku najbitnije na svijetu i svaku utakmicu treba doživljavati kao najbitnije jer to, tim akterima, u tom trenutku i je najbitnija stvar. Htio bih i napomenuti da se zahvaljujem Hrvatskoj vojsci i našim prijateljima, kao i Bruni koji me pozvao, a definitivno kada me Hrvatska vojska bude trebala za bilo kakvu akciju, sličnu ili bilo kakvu drugu, bit ću počašćen da sam uopće pozvan.“

Također, u skopu središnjeg obilježavanja 12. obljetnice 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ i 28. godišnjice osnutka  2. gardijske brigade „Gromovi“, 17. svibnja 2019. godine, na Gradskom stadionu u Petrinji, od 18 sati, bit će odigrana revijalna nogometna utakmica: Veterani 2. GBR GROMOVI – Selekcija Veterana Hrvatskog nogometnog saveza.

Izvor: https://portal53.hr/gromovi-i-tigrovi-na-nogometnom-terenu/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here