Gradska knjižnica Virovitica – predstavljanje romana Antuna Jozinga „Mrtvi se ne vraćaju“

0
1031

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica i Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ organiziraju predstavljanje drugog dopunjenog izdanja ratnog romana Antuna Jozinga „Mrtvi se ne vraćaju“.

Predstavljanje romana održat će se u petak 28. ožujka 2014. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, Trg bana J. Jelačića 5, s početkom u 18,00 sati.

Autor u romanu opisuje događaje i borbe na Banovini tijekom ljeta 1991. godine.

Volio bih da s ovom knjigom, bar djelomično uspijem dočarati atmosferu koja je vladala na ratištu Banije 1991.godine. Pišem samo o jednom dijelu bojišnice, o postrojbi kojoj sam bio dodijeljen, bojišnice koju sam osobno upoznao. Želim upoznati čitatelje s anonimnim junacima Domovinskog rata, a koje na ulici ne prepoznajemo i ne vidimo. Veliki dio tih izuzetnih ljudi ostao je samozatajan i gotovo neprimjetan, a tamo na ratištu, bili su veliki, veliki do neba. Prva bojna, 2. gardijske brigade Gromova, nazvana “Mambe”, s našim zapovjednikom Franjom, sa svim dečkima koje sam upoznao , bila je moj dosanjani san…  (iz piščevog predgovora)

Antun Jozing rođen je 1939. u Voćinu. Dragovoljac je Domovinskoga rata i ratni veteran 2. gardijske brigade „Gromovi“. Piše pripovijetke, pjesme i prozne zapise. Roman „Mrtvi se ne vraćaju“ prvi puta objavio je 2012. godine u nakladi Hrvatskog slova. O popularnosti ovoga romana svjedoči činjenica kako je 2012. i dijelom 2013. godine bio u vrhu ljestvice 20 najčitanijih romana u RH, a u prosincu 2012. je bio najčitaniji roman u RH. Kako i dalje postoji značajan interes za ovo štivo, autor je u vlastitoj nakladi, u veljači o. g. uz potporu Zagrebačke županije objavio i drugo dopunjeno izdanje romana.

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas u ime organizatora i autora Antuna Jozinga na ovaj događaj.

O romanu će uz autora govoriti ravnateljica Gradske knjižnice Virovitica, prof. Višnja Romaj, ratni načelnik stožera 2. gbr „Gromovi“ umirovljeni brigadir Mile Krišto te predsjednik URV 2. gbr „Gromovi“, umirovljeni pukovnik Željko Ćubela.

Nakon predstavljanja knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here