Gradska knjižnica Dugo Selo – predstavljanje knjige Antuna Jozinga „Mrtvi se ne vraćaju“

0
879

Gradska knjižnica Dugo Selo i Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ organiziraju predstavljanje ratnog romana Antuna Jozinga „Mrtvi se ne vraćaju“.

Predstavljanje romana održat će se u ponedjeljak 11. ožujka 2013. godine u dvorani Gradske knjižnice Dugo Selo, Josipa Zorića 17, s početkom u 19,30 sati.

Autor u romanu opisuje događaje i borbe na Banovini tijekom ljeta 1991. godine.

Volio bih da s ovom knjigom, bar djelomično uspijem dočarati atmosferu koja je vladala na ratištu Banije 1991.godine. Pišem samo o jednom dijelu bojišnice, o postrojbi kojoj sam bio dodijeljen, bojišnice koju sam osobno upoznao. Želim upoznati čitatelje s anonimnim junacima Domovinskog rata, a koje na ulici ne prepoznajemo i ne vidimo. Veliki dio tih izuzetnih ljudi ostao je samozatajan i gotovo neprimjetan, a tamo na ratištu, bili su veliki, veliki do neba. Prva bojna, 2. gardijske brigade Gromova, nazvana “Crne mambe”, s našim zapovjednikom Franjom, sa svim dečkima koje sam upoznao , bila je moj dosanjani san…“  (iz piščevog predgovora)

 Roman “Mrtvi se ne vraćaju” (446 str.) podijeljen je u dva dijela, a kronološki prati ratne događaje 1991. na jednom dijelu Banovinske bojišnice.

Antun Jozing rođen je 1939. u Voćinu. Dragovoljac je Domovinskoga rata i ratni veteran 2. gardijske brigade „Gromovi“. Piše pripovijetke i prozne zapise. Roman „Mrtvi se ne vraćaju“ objavio je 2012. godine u nakladi Hrvatskog slova.

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas u ime organizatora i autora Antuna Jozinga na ovaj događaj.

O romanu će uz autora govoriti knjižničar i profesor Predrag Topić, publicist, književni kritičar i novinar Mate Kovačević te predsjednik URV 2. gbr „Gromovi“, um. brigadir Mile Krišto.

Nakon predstavljanja knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here