Franjo Samardžić 1965. – 2011.

Obavješćujemo ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ i prijatelje da je u petak 2. prosinca 2011. godine preminuo naš suborac i prijatelj, hrvatski branitelj Franjo Samardžić.  Pokop pokojnika bit će u utorak, 6. prosinca u Zagrebu, na groblju u Gornjem Vrapču u 15,00 sati.

Hrvatski gardist Franjo Samardžić rođen je 2. travnja 1965. godine.  S 2. gardijskom brigadom, 1. pješačkom bojnom sudjelovao je u obrani Domovine na gotovo svim bojištima na kojima je bila borbeno angažirana njegova postrojba tijekom Domovinskog rata.  Ranjen je početkom rujna 1992. godine  na dubrovačkom bojištu  tijekom napadnih borbenih djelovanja. Umirovljen je 2002. godine.  Za doprinos u obrani Domovine bio je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata 90.-92., Spomenicom domovinske zahvalnosti, Priznanjem i zlatnom značkom „Grom“.

Počivao u miru Božjem i bila mu laka hrvatska zemlja za čiju se slobodu borio! Obitelji, rodbini i prijateljima pokojnoga Franje izražavamo iskrenu sućut!

URV 2. gbr „Gromovi“