FOTO/VIDEO – Obilježena 22. obljetnica akcije Farkašić

0
1004

U sklopu Dana branitelja Sisačko-moslavačke županije uz vojne je počasti u subotu 19. listopada 2013. godine u Petrinji i Novom Fakašiću  obilježena 22. obljetnica akcije Farkašić. Svečanost je započela na spomeniku Pukovniku Predragu Matanoviću i poginulim braniteljima Petrinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obitelji poginulih Gromova, ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ iz Udruge Crne mambe i URV 2. gbr Gromovi, 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ i 1. mb „Tigrovi“ gmtbr HKoV-a, mnogobrojnih izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i gradskih i županijskih predstavnika. Molitvu za poginule predvodio je petrinjski vojni kapelan don Milenko Majić.

Potom je u vojnoj spomen kapeli „Gromova“ u petrinjskoj vojarni „Pukovnik Predraga Matanović“ vojni kapelan služio svetu Misu za poginule, nestale i umrle Gromove i sve hrvatske branitelje.

Središnja komemoracija i spomen na akciju održan je kod spomenika poginulim pripadnicima 2. gardijske brigade u Novom Farkašiću.

 

Fotogalerija:

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here