Foto: Gromovi na vojno-redarstvenom hodočašću u Mariji Bistrici

Jubilarno dvadeseto hodočašće hrvatske vojske i policije u nacionalno marijansko svetište Mariju Bistricu održano je u nedjelju 7. listopada. Prostor Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca ispunili su hrvatski vojnici i policajci, hrvatski branitelji i invalidi, roditelji poginulih branitelja, kao i pripadnici povijesnih postrojbi. Među hodočasnicima bilo je i 50 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te prvi puta 40 vojnika pripadnika Oružanih snaga Republike Francuske.
Misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D’Errico, a u koncelebraciji su bili vojni biskup u RH Juraj Jezerinac koji je i propovijedao, kao i američki vojni nadbiskup Timothy Broglio, direktor (PMI) Međunarodnog vojnog hodočašća o. Blaise Rebotier, francuski vojni biskup Luc Ravel, vojni biskup BiH Tomo Vukšić, vojni biskup Slovačke František Rabek i nadbiskup Bejruta Paul Dahdah. Također u koncelebraciji su bili vojni kapelani i dekani, provincijali i generalni vikari hrvatskih biskupija.
Misi je nazočio ministar obrane Ante Kotromanović, izaslanici predsjednika RH, ministra branitelja, kao i drugi visoki vojni i policijski dužnosnici… (IKA)

Mnogobrojni Gromovi hodočastili su Majci Božjoj Bistričkoj. Kako smo već izvijestili hodočašće je započelo već 5. listopada kada je iz Petrinje tradicionalno krenulo na pješačko hodočašće 40 pripadnika OS RH, među kojima je značajan broj bio pripadnika 2. mehanizirane bojne Gromova gmtbr. U Kašini su im se pridružili ratni veterani 2. gardijske brigade, članovi Udruge „Crne mambe“.  A u samoj Mariji Bistrici osim pješaka hodočasnika sa mnogih strana pristigli su i drugi Gromovi. Jedan dio uspjeli smo zabilježiti našim fotoaparatima.

FOTOGALERIJA: