Dvanaesti hrvatski kontingent u misiji KFOR

0
1472

Na prostoru 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a u vojarni “Lučko” danas, 16.  ožujka  2013. godine, upućen je prvi dio snaga dvanaestog hrvatskog kontingenta na razdoblje od četiri mjeseca u mirovnu operaciju NATO-a KFOR (Kosovo Force) na Kosovu.

Dvanaesti  hrvatski kontingent OS RH sastoji se od 20 pripadnika OS RH, većinom iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane s dva višenamjenska  helikoptera Mi – 171 Sh. Zapovjednik 12. HRVCON-a u mirovnoj operaciji KFOR je bojnik Tomislav Pušnik pripadnik Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a.

Ispraćaju 12. kontingenta u misiju KFOR na Kosovu, u vojnom objektu  „Lučko“ HRZ i PZO-a, nazočili su predstavnik Zapovjedno operativnog središta GS OS RH brigadir Nikola Županić i izaslanik zapovjednika HRZ i PZO-a, zapovjednik 91. zrakoplovne baze brigadir Darko Brajković. U svojim obraćanjima pripadnicima 12. kontingenta, brigadiri Županić i Brajković izrazili su veliko povjerenje u pripadnike kontingenta koje se  temelji na  visokoj obučenosti  i stručnoj  pripremljenosti pripadnika kontigenta  za izvršenje svih  zadaća u sklopu  misije KFOR.

Temeljna zadaća hrvatskog kontingenta u operaciji KFOR, a koji je razmješten na području kampa Bondsteel u Ferizaju/Uroševcu, je prevoženje ljudi i tereta.

Ostali dio snaga 12. kontingenta bit će upućen u područje operacije narednih dana.

www.morh.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here