Druga obljetnica otvaranja memorijalnog centra u Rujanima

0
1012

Pod generalnim pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande, u Rujanima kod Livna 28.srpnja svečano će se obilježiti Druga obljetnica otvaranja Memorijalnog centra Sv. Juraj pod motom „Dani pobjede i sjećanja“.

U čast 325 pripadnika postrojbi Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane koji su u Domovinskom ratu položili svoje živote za slobodu svog naroda u vojno redarstvenim operacijama započinjanim sa livanjskih bojišnica, sagrađen je Memorijalni centar u Rujanima čija su imena trajno uklesana na petnaest ploča ujedno simbolizirajući Križni put.

Program obilježavanja druge obljetnice otvaranja Memorijalnog centra Sv.Juraj započinje u 15 sati u Duhovnom centru u Lištanima revijalnom utakmicom između reprezentacije svećenika i doktora Herceg- Bosne. Od 17.30 sati organizator je predvidio svečanu procesiju od škole do crkve uz mimohod kulturnoumjetničkih društava livanjskog kraja i limene glazbe a u 18 sati održat će se Sveta misa za Domovinu, koju će predvoditi banjalučki biskup mons. Franjo Komarica.

http://www.livno-online.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here