Druga godišnjica rada mrežne stranice URV 2. gbr Gromovi

0
971

Poštovani Gromovi i posjetitelji!

Evo već dvije godine živi stranica Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“. Prva vijest objavljena je upravo na današnji dan 10. srpnja 2011. godine. Od početka osnivanja Udruge postojala je ideja o pokretanju Web stranice Gromova, no konkretnu inicijativu prije nešto više od dvije godine pokrenuo je naš član Željko Makek Rakun, a koju je vodstvo udruge poduprlo, i naravno osoba koja će uređivati i pisati. Nakon registracije i dobivanja domene Rakun je krenuo s tehničkom realizacijom i postavom prvih i osnovnih sadržaja, a 10. srpnja 2011. krenula je i prva vijest.

Osnovna svrha mrežne stranice URV 2. Gbr Gromovi je prvenstveno informirati članstvo udruge i općenito ratne veterane 2. gardijske brigade Gromovi o aktivnostima udruge, ali i o svim informacijama vezanim za Gromove, bivšim ili sadašnjim postrojbama ili pojedincima Gromova. Također stranica je i u svrsi promoviranja 2. gardijske brigade „Gromovi“, njenog značaja, doprinosa i uloge u Domovinskom ratu. Svakako na stranici možete povremeno pročitati i o drugim zbivanjima vezanim za braniteljska i vojna pitanja, Domovinski rat, Oružane snage RH, Zbor udruga veterana gardijskih postrojbi i zbivanja u hrvatskom društvu. Na stranici se nađe mjesta i za domoljubnu pjesmu ili priču.

Mnogo truda, mnogo sjedenja ispred računala, sati i sati pisanja, pregledavanja sadržaja i tehničke obrade, a najviše ljubavi, uloženo je kako bi funkcionirao jedan informativni servis Gromova. Da trud nije bio uzaludan govori činjenica da se od prvotnih 50-100 dnevnih posjeta na stranici, zadnjih godinu dana povećao broj u prosjeku na tisuću, s čestim dosegom i do 2000 čitatelja ili posjetitelja, s trendom rasta. Na žalost zbog tehničkih pomanjkanja morali smo mijenjati brojač posjeta, tako da nemamo ukupni broj od početka djelovanja stranice.

Mnoge naše vijesti i članke prenijele su i druge braniteljske mrežne stranice. U ovih dvije godine objavljeno je 398 članaka, od čega su čak u 75-postotnom broju naše izvorne vijesti ili članci. Objavljeno je 103 komentara i čak postavljeno 7615 slika. U budućnosti ćemo nastojati uraditi nekoliko prigodnih reportaža i intervjua te osvježiti neke sadržaje na stranici. Ne treba zaboraviti da je posjećenosti mrežne stranice Udruge Gromova uveliko pridonijelo prenošenje vijesti i članaka na Facebook grupu Udruge ratnih veterana 2. gbr Gromovi, ali i na druge grupe ili stranice ove društvene mreže na kojima se okuplja većina veterana i djelatnih Gromova, te poštovatelja hrvatskih branitelja i 2. gardijske brigade.

Uređivanje i pisanje na stranici povjereno je članu udruge Robertu Ćaranu, dok je tehnička realizacija i održavanje na leđima Željka Makeka. Kako želimo biti aktualni prisutni smo na većini događanja, no svakako ne zaboravljamo naše vjerne članove koji nam povremeno s terena šalju informacije i fotografije s događaja koje nismo mogli pokriti. Ovom prilikom na tome se zahvaljujemo tajniku Podružnice SMŽ Branku Kolariću, bivšem tajniku Podružnice KŽ Damiru Kalčiću i sadašnjem Danijelu Mataiji, te na fotografijama Stjepanu Domjaniću i Franji Mlinariću. Svakako zahvaljujemo se i na potpori pružatelju usluge servera Netra.hr-u.

Da smo mogli biti bolji, jesmo, da smo mogli biti sveobuhvatniji, jesmo, da smo mogli biti tehnički napredniji, jesmo, no treba jasno reći da se ovdje radi o entuzijazmu nekoliko pojedinaca koji iz ljubavi prema svojoj postrojbi i časnom imenu Gromova dragovoljno odvajaju svoje vrijeme i materijalna sredstva kako bi mrežna stranica Gromova živjela, i naravno nisu profesionalci u tome.

Hoćemo li ovim tempom  nastaviti i dalje, ne znamo, no uz Božju pomoć trudit ćemo se. Naravno, za djelovanje stranice zaslužni ste i svi Vi koji nas u sve većem broju čitate i posjećujete.

U ime uredništva mrežne stranice udruga2gbr-gromovi.hr svim članovima Udruge ratnih veterana 2. gbr, svim Gromovima, čitateljima i posjetiteljima želimo svako dobro u životu, i naravno mnogo lijepih trenutaka provedenih na ovoj Web stranici koja, ako ništa, često puta približi one koji su daleko i koji nisu uvijek u mogućnosti biti na aktivnostima Udruge ili Gromova općenito.

Srdačan pozdrav,

Uredništvo

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here