Dražimir Jukić, novi predsjednik ZUV HGP

0
875

Zbor  udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi dobio je novog predsjednika. Na izvještajno-izbornom Saboru ZUV HGP koji je održan 6. ožujka 2015.g. u hotelu „Laguna“ u Zagrebu   a kojim je predsjedao komodor Ivica Tolić   za predsjednika ZUV HGP  izabran je Dražimir Jukić.  Novi predsjednik izabran je od strane 40 predstavnika članica Zbora. Na Saboru Zbora Udrugu ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi predstavljalo je pet članova udruge; Željko Ćubela predsjednik, Slavko Franc dopredsjednik, Nenad Bužanić predsjednik podružnice Smž-e, Krešimir Maretić rizničar i Branko Kolarić tajnik udruge.  U upravna tijela ZUV HGP izabrani su i predstavnici Urv 2. gbr Gromovi i to: u Upravni  odbora za člana  izabran je Željko Ćubela, u Nadzorni odbor izabran je Nenad Bužanić za člana a  u Sud časti izabran je Slavko Franc za člana suda.

Komodor Ivica Tolić u ime svih članica Zbora  zahvalio se dosadašnjem predsjedniku  Anti Deuru na njegovom radu i zalaganju u obnašanju dužnosti   predsjednika ZUV HGP, novom predsjedniku čestitao je na izboru i zaželio mnogo uspjeha u vođenju i radu na dužnosti predsjednika ZUV HGP.  Novi predsjednik Dražimir Jukić zahvalio se na ukazanom povjerenju koje je dobio od svih predstavnika članica Zbora, iznio je da će se zalagati za zajedništvo Zbora te za boljitak svih članica Zbora i veterana gardijskih postrojbi HV-e.

Dražimir Jukić, umirovljeni je časnik HV-e, HRV-i,  oženjen i otac četvero djece. Sudionik Domovinskog rata od 1991.g. prvo kao pripadnik 1. gbr Tigrovi te potom kao pripadnik  7. gbr Pume. Teško je ranjen  22. lipnja 1993. godine na  autocesti kod odmorišta Pristeg, a nakon toga je izgubio lijevu nogu. To ga nije spriječilo da nastavi borbu za domovinu, tako 1994. godine sudjelovao je u akciji “Zima ’94”. Prilikom te akcije prepješačio je cijelu Dinaru s protezom. Sudjelovao je i u vojnoj operaciji “Oluja”, a umirovljen je 1999. godine.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here