Dragi Gromovi!

0
973

Poslanje vojnog kapelana u vašoj udruzi, obuhvaća slavljenja svete mise, molitve pokraj spomenika i grobova suboraca, ali i pružanje mogućnosti za sakrament ispovijedi i razgovor…

Po prirodi sam komunikativan čovjek, otvoren saslušati svakoga i pokušati mu pomoći, naravno u skladu sa svojim mogućnostima.

Bit svećenika je biti među ljudima i u njima prepoznavati što Bog od njega želi… Vi imate svoje župe, a ja sam vam na neki način prva pomoć…Nemojte imati ustručavanja… Mnoge od vas već poznajem a vjerujem i vi mene.

Biti vojni kapelan u vojarni Petrinja, i vama u udruzi ostvarenje je moga životnog poziva…Družit ćemo se na obilascima mjesta gdje ste sudjelovali u Domovinskom ratu, stvarajući Hrvatsku državu.

Veselim se susretu s Vama, na sv. misama i obilježavanjima obljetnica naše slavne 2. gardijske brigade. Stojim vam na raspolaganju! Bog vas blagoslovio!

U kratkim crtama predstavit ću vam se kroz svoj životopis.

Rođen sam 19. srpnja 1986. godine u Doboju (BiH). Kršten sam u župi sv. Ante Padovanskog u Potočanima, općina Odžak gdje živim do početka rata u Bosni i Hercegovini. U Zagreb dolazim 1992. na područje župe Predragocjene Krvi Isusove, Kozari Bok. Nakon završetka srednje trgovačke škole upisujem se na Filozofski fakultet Družbe Isusove na Jordanovcu gdje nakon studija filozofije upisujem teologiju na Filozofsko teološkom institutu na kojem sam diplomirao 2014. godine.

U tijeku formacije boravio je u kolegiju Družbe Isusove, a posljednje dvije godine u karmelskoj zajednici u Remetama.

Za svećenika sam zaređen 27. lipnja 2015. godine. Od 1. listopada 2015. biskupovim dekretom imenovan sam kapelanom u vojnoj kapelaniji sv. Ilije proroka u Petrinji. Zaređen sam 20.6. 2015. za svećenika Vojnog ordinarijata.

don Antonio Mikulić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here