Dostojanstveno u Novigradu

0
1488

Hrvatski branitelji iz 2. gardijsake brigade „Gromovi“ okupljeni u svojim udrugama ratnih veterana 2. gbr „Gromovi“ i „Crne mambe“ dostojanstveno su u subotu 18. veljače obilježili 19. obljetnicu obrane Novigrada u akciji Maslenica. Komemoraciji na petoricu poginulih Gromova: Dragutina Naglaša, Vladu Brebrića, Marijana Mikulina, Ivana Cindrića i Borisa Krivačića, te devetoricu poginulih pripadnika Hrvatske ratne mornarice u velikom broju nazočili su Gromovi, ratni veterani HRM-a, predstavnici zapovjedištva HRM-a,   predstavnici 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ gardijske motorizirane brigade, udruga branitelja HRM-a, obitelji poginulih branitelja, predstavnici Zadarske i Sisačko-moslavačke županije, građani Novigrada te domaćini i suorganizatori Osnovna škola i općina Novigrad.

Na spomenicima poginulim ratnim mornarima „Vangama“ i poginulim „Gromovima“ nakon dužnog odavanja počasti položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Nazočnima su se prigodno obratili predstavnik HRM-a i predsjednik URV 2. gbr umirovljeni brigadir Mile Krišto. Blagoslov i molitvu predvodili su novigradski župnik don Pave Zubčić i petrinjski vojni kapelan don Milenko Majić. 

U znak zahvalnosti za dugogodišnju organizaciju i čuvanje spomena na ovu važnu akciju i hrabre Gromove, predsjednik URV 2. gbr brigadir Mile Krišto uručio je ravnatelju Osnovne škole Josi Radoševiću „Knjigu sjećanja na poginule i nestale Gromove“ te Ratnu monografiju 2. gardijske brigade „Gromovi“. Nakon odavanja počasti i komemoracije, u Osnovnoj školi Novigrad upriličeno je tradicionalno druženje i objed za sve sudionike ove svečanosti. U poslijepodnevnim satima Gromovi su položili vijence i zapalili svijeće u i obližnjem Paljuvu.   

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here