Domoljubna večer u Tovarniku

Općina Tovarnik i udruga Hrvatski ratni veterani u četvrtak 31. siječnja 2013. organiziraju domoljubnu večer glazbe i zajedništva. Večer će se održati nakon otkrivanja spomenika na 15. obljetnicu ukopa pedeset i troje mještana poginulih u Domovinskom ratu.

Po ideji članova udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik izrađen je spomenik za čiju je izradu iz kamenoloma blizu Splita dopremljena kamena stijena uz pokroviteljstvo Luke Markića.

Domoljubna večer organizira se u cilju promicanja vrijednosti Domovinskog rata i očuvanja digniteta braniteljske populacije. Početak svečanosti je u 20 sati u dvorani Villa Tovarnik. Posebni gosti u glazbenom dijelu programa su “Klapa Levanda” koja će mediteranskim zvukom u klapskom izričaju promovirati pjesmu “Sjećanje na Ivana Burika” posvećenu mučki ubijenom svećeniku vlč. Ivanu Buriku, župniku Župe sv. Mateja u Tovarniku.
Uz promociju navedene pjesme “Klapa Levanda” izvest će splet domoljubnih, duhovnih i dalmatinskih pjesama i tako u srcu Slavonije dočarati duh Dalmacije

U ostalom dijelu glazbenog programa sudjeluju: Boris Ćiro Gašparac, Đuka Čaić, Igor Delač – Prva Liga, Džentlemeni, Branko Čulić Vukovarac i Tomislav Šustić.

U okviru Domoljubne večeri glazbe i zajedništva organiziramo prezentaciju slika izrađenih tehnikom tapiserije sa domoljubnim, sakralnim i zavičajnim motivima pod nazivom “Hrvatska u srcu” koje izrađuje Hrvatski branitelj iz Novske. Održat će se i promocija knjige “Pakao srpskog logora – Stara Gradiška” koja argumentirano svjedoči o stradanju branitelja koji su prošli pakao srpskog logora i kojima je knjiga i posvećena.

U knjizi se poimenično navode osobe koje su bile njihovi mučitelji. Nakladnik ove knjige je Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata “Zebre” Nova Gradiška. /HRV-središnjica/

www.braniteljski-portal.hr