Dodijeljene zahvalnice postrojbama koje su branile Sunju

0
1271

Dani Svena Laste, manifestacija posvećena svim braniteljima Sunje i glumcu Svenu Lasti, koji je dao zapažen doprinos obrani mjesta, završila je dodjelom zahvalnica postrojbama sa zagrebačkog područja koje su branile Sunju.

Priznanja su primili predstavnici Druge gardijske brigade Gromovi, Policijske uprave zagrebačke, 99, brigade HV Pešćenica, 100. brigade HV, 102. brigade HV, 145. brigade HV Dubrava, 148. brigade HV Trnje, 150. brigade HV Črnomerec i 151. brigade HV Samobor. U ime nagrađenih zahvalio je ratni zapovjednik Gromova, general Drago Matanović, koji je napomenuo kako Sunjska bojišnica još nije dovoljno vrednovana u suvremenoj hrvatskoj povijesti.

Za uzornu suradnju, pomoć i pokroviteljstvo nad manifestacijom, zahvalnica je dodijeljena i Skupštini Grada Zagreba. Načelnik Općine Sunja Josip Kozarić uručio ju je dopredsjednici Skupštine grada Tatjani Holjevac, koja je zahvaljujući na priznanju najavila sporazum Zagreba i Sunje o daljnjoj suradnji. O organizaciji obrane Sunje na svečanosti je govorio umirovljeni pukovnik i jedan od organizatora obrane Darko Pavlak.

Gosti svečanosti, koju su zajednički organizirali Općina Sunja, Turistička udruga Sunja, te sunjske braniteljske udruge, obišli su mjesta važna za obnranu Sunje, položili su vijence i zapalili svijeće uz središnji križ mjesnog groblja i spomen poprsje Svena Laste, a bili su nazočni i svetoj misi za poginule branitelje. U sklopu svečanosti otvorena je izložba ratne fotografije, a prigodni su program izveli članovi KUD-a Sunjanka.

http://www.sunja.hr

FOTOGALERIJA:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here