DIRLJIVO NA NEKADAŠNJIM BOJIŠTIMA Gromovi posjetili Gornji Brgat i Dubrovnik i prisjetili se svoga ratnog puta

0
596

 

Na Gornjem Brgatu i u Dubrovniku su danas boravili članovi Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi.

Na trodnevno putovanje pod motom Južno bojište – godine ponosa, 14. – 16.10.2022. pošli su s dva autobusa iz Zaboka, Zagreba, Siska, Petrinje i Karlovca.

Prvog dana su boravili u livanjskom kraju, u Rujanima i Čelebiću položili vijence i upalili svijeće u spomen svojim poginulim suborcima, te se prisjetili svoga ratnog puta.

Noćili su u Međugorju, a danas ujutro krenuli za Gornji Brgat i Dubrovnik.

Posebno svečano je bilo na Gornjem Brgatu, gdje su položili vijenac, zapalili svijeće i prisjetili se svojih 19 suboraca palih za slobodu Hrvatske na dubrovačkom ratištu.

Dirljiv je bio susret Ivana Krupeca, s ratnim imenom Otrov, i branitelja Igora Guljelmovića iz Župe Dubrovačke, koji ga je ranjenog pomagao spuštati s Vlaštice.

S Gornjeg Brgata pošlo se u Grad, posjetili su Spomen sobu dubrovačkih branitelja, a potom je delegacija Gromova u gradskoj vijećnici bila na prijamu.

Domaćini su im i u ime Grada, županije i Društva prijatelja dubrovačke starine bili i pozdravili ih Jelka Tepšić, Đivo Brčić, Nina Skurić i Toni Kursar, zahvalivši im na svemu i velikoj žrtvi koju su i Gromovi podnijeli za slobodu domovine i dubrovačkog područja.

Domaćima je na prijamu zahvalio Ivan Krupec, predsjednik Udruge, uručivši domaćinima i zahvalnice Gromova.

Iz Dubrovnika su se vratili noćiti u Međugorje, a sutra završavaju obilazak Južnog bojišta posjetama Bilama, Humu i Mostaru, gdje će također položiti vijece, zapaliti svijeće i sjetiti se svojih poginulih pripadnika, a delegaciju će primiti i Oliver Soldo, ministar branitelja.

Izvor:https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/grad/dirljivo-na-nekadasnjim-bojistima-gromovi-posjetili-gornji-brgat-i-dubrovnik-i-prisjetili-se-svoga-ratnog-puta

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here