DAN POBJEDE, DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA – KNIN 5.8.2015.g.

0
3099

Vojno-redarstvena operacija “Oluja” prijelomni je trenutak novije hrvatske povijesti. Ona je omogućila ispunjenje višestoljetnog hrvatskog sna, ostvarenje hrvatske samostalnosti, neovisnosti i slobode.U vojno-redarstvenoj operaciji “Oluja”, u kojoj je bilo angažirano gotovo 200 tisuća hrvatskih vojnika, u samo 84 sata oslobođeno je 10.400 četvornih kilometara do tada okupiranog područja ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske.
Hrvatske oružane snage krenule su u operaciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara, a oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, već drugog dana operacije, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj.

 Ponosni na veličanstvenu pobjedu u “Oluji” u ovoj posebnoj prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, s ponosom i dostojanstvom sjećamo se i svih onih koji nisu dopustili da ih itko nadmaši u njihovoj ljubavi i žrtvi prema Domovini.

Obilježavanje 20. godišnjice VRO Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja  ove godine će se održati vojnim mimohodom u Zagrebu 4. kolovoza s početkom u 18,00 sati, u Ulici grada Vukovara u Zagrebu, od Avenije Marina Držića do Savske ulice, održat će se svečani mimohod u kojemu će sudjelovati pješački, zrakoplovni te motorizirani, mehanizirani i oklopni postroji s različitim borbenim i neborbenim vozilima HV-e.

Središnja svečana  proslava 20. godišnjice VRO Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja biti će  u Kninu 5. kolovoza s početkom u 08,00  sati. Detalje oko obilježbe možete vidjeti na;  http://www.knin.hr/detalj.asp?dID=1490, http://www.knin.hr/detalj.asp?dID=1485

Obilježimo pobjedu hrvatskog vojnika i naroda u Domovinskom ratu ponosno i dostojanstveno. Pozivamo sve veterane 2. gardijske brigade  Gromovi, hrvatske branitelje i sve domoljube  da povodom Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja da na svoje domove ponosno istaknu hrvatske zastave.

P.S. Da bi mogli kvalitetno pročitati cijeli protokol skinite sliku i  povečajte je na monitoru  ili je skinuti u PDF-u  OVDJE pa povečajte  …..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here