Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije 2022. godine – Sisak, Petrinja, Novi Farkašić

0
506

U organizaciji Sisačko-moslavačke županije obilježili smo Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije 2022. godine i 31. obljetnicu bitke za Novi Farkašić, u Sisku, Petrinji i Novom Farkašiću, 18.10.2022. godine.

Mnogobrojna izaslanstva položili su vijence i zapalili svijeće i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima poginulim u Hrvatskom Domovinskom ratu, u Sisku na Gradskom groblju Viktorovac, kod spomen obilježja na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku.

Program obilježavanja nastavio se ispred zgrade privremenog sjedišta županije tako što su svi okupljeni obišli Spomen sobu poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata sa sisačkog područja.

U povodu Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije slavljena je Sveta Misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Hrvatskog Domovinskog rata u Župnoj crkvi svetog Lovre u Petrinji.

Na CENTRALNOJ SVEČANOSTI Mnogobrojna izaslanstva položili su vijence i zapalili svijeće i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima poginulim u Hrvatskom Domovinskom ratu u Petrinji na spomeniku Pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku i na spomen obilježju 2. GARDIJSKE BRIGADE GROMOVA i CRNIH MAMBI u Novom Farkašiću.

I na kraju u ime UDRUGE RATNIH VETERANA 2. GARDIJSKE BRIGADE GROMOVA Ivica Krupec, Dubravko Petrović i Nenad Bužanić uručili su priznanje i prigodne darove Pierre-Alexandre Benoist sudioniku obrane Novog Farkašića Francuzu, koji je 1991. godine došao u Hrvatsku kao dragovoljac Hrvatskog Domovinskog rata i sada, nakon trideset jedne godine prvi se puta vratio u Hrvatsku za čiju slobodu se devedesetih borio, kako bi se susreo sa starim prijateljima i suborcima.

Tekst: Nenad Bužanić

Foto: Sisačko-moslavačka županija, RADIO BANOVINA, PORTAL53.

https://www.smz.hr/aktualno/9679-dan-hrvatskih-branitelja-sisacko-moslavacke-zupanije-2

https://www.smz.hr/aktualno/9680-sredisnja-svecanost-dana-hrvatskih-branitelja-smz-u-novom-farkasicu

https://www.radio-banovina.hr/foto-obiljezavanje-dana-hrvatskih-branitelja-sisacko-moslavacke-zupanije/

https://www.radio-banovina.hr/novi-farkasic-odrzana-sredisnja-svecanost-obiljezavanja-dana-hrvatskih-branitelja-sisacko-moslavacke-zupanije/

https://portal53.hr/obiljezavanje-dana-branitelja-sisacko-moslavacke-zupanije-zapocelo-u-sisku-i-petrinji/

https://portal53.hr/sredisnja-svecanost-dana-hrvatskih-branitelja-sisacko-moslavacke-zupanije-odrzana-u-novom-farkasicu/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here