DAN BRANITELJA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

U Novom Farkašiću na banovini,  18. listopada 1991. godine dogodila se povijesna bitka. Malobrojne snage pripadnika 1. pb, 2. A brigade ZNG i mještana Novog Farkašića zaustavili su neprijatelja u agresiji i napredovanju na Banovini. Pobjeda hrvatskih branitelja  nad neprijateljem u Novom Farkašiću bila je prekretnica ratovanja na Banovini.

U čast ove povijesne bitke koju su izvojevali hrvatski branitelji, 18. listopada obilježava se kao Dan hrvatskih branitelja  Sisačko-moslavačke županije.

Pozivamo Vas 18. listopada 2018. godine  na središnje svečano obilježavanje Dana branitelja Sisačko-moslavačke županije i obilježavanje povijesne bitke u Novom Farkašiću.

Protokol obilježavanja:

08:00 sati:

Polaganje vijenaca i zajednička molitva kod središnjeg križa na gradskom groblju Viktorovac u Sisku.

09:00 sati:

Paljenje svijeća kos spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. F. Tuđmana u Sisku.

10:00 sati:

Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku.

13:00 sati:

Središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije i bitke za Farkašić u Novom Farkašiću.

18:00 sati:

Premijera filma „Banovina i Moslavina u Domovinskom ratu“ autora Nenada Šestića – Dom kulture „Kristalna kocka vedrine“ u Sisku.