„Crna mapa – priča jedne novinarske istrage“

0
1440

 

Povodom 21. godišnjice od neprocesuiranog ratnog zločina i okrutnog ubojstva ruskih novinara Viktora Nogina i Gennadiya Kurinnoya, te povodom međunarodnog dana nestalih, Hrvatska kulturna zaklada – Hrvatsko slovo i Agencija za istraživanje i dokumentaciju ratnih sukoba organizira i poziva u četvrtak, 30. kolovoza 2012. u 19,00 sati u dvoranu Hrvatskog slova, Hrvatske bratske zajednice 4, u Zagrebu, na predstavljanje knjige “Crna mapa – priča jedne novinarske istrage” autora Vladimira Mukuseva.

Knjiga „Crna mapa – priča jedne novinarske istrage“ knjiga je medijsko-političko-diplomatsko-obavještajnog sadržaja, a govori o slučaju ubojstva dvojice ruskih novinara dopisnika državne televizije tadašnjeg SSSR-a, Viktora Nogina i Gennadiya Kurinnoya koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojba okrutno ubili 1. rujna 1991. godine u Panjanima pokraj Hrvatske Kostajnice.

Autor Vladimir Mukusev (bivši deputat u Vrhovnom Sovjetu Rusije i čelnik Istražne komisije ruskog parlamenta koja je istraživala ovaj slučaj) u knjizi na 200 stranica objavljuje fotografije i dokumente ruskih obavještajnih službi i Tužiteljstva Rusije, iznosi svoje spoznaje prikupljene u istrazi ovoga ratnog zločina, otkriva imena ubojica te razotkriva pokušaj da se za ovaj zločin optuže hrvatski branitelji. Knjiga donosi i dokumente parainstitucija tzv. rsk nađene u VRO „Oluja“ koji govore o ovom ratnom zločinu.

U predstavljanju knjige sudjeluju:

Vladimir Mukusev, autor knjige
Ivica Pandža Orkan, urednik knjige
dr. Ante Nazor, ravnatelj HMDCDR
Stjepan Šešelj, književnik
i Tomislav Martić, dramski umjetnik, koji će čitati ulomke knjige.

 

Pozivamo ratne veterane Gromove, i članove URV 2. gbr „Gromovi“, posebno sa zagrebačkog područja da se odazovu ovom pozivu i nazoče predstavljanju ove vrlo zanimljive i vrijedne knjige. Urednik knjige je istraživač, ratnik, domoljub, umirovljeni pukovnik Ivica Pandža-Orkan, član Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here