Članovi Udruge vetarana 2. gardijske brigade Gromovi na prijemu u Gradu Dubrovniku

0
573

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su danas u Velikoj vijećnici članove Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi te njihove obitelji koji borave u Dubrovniku.

Prijemu su nazočili ispred Dubrovačko-neretvanske županije Nina Skurić i potpredsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Toni Kusalo.

Povod njihova boravka u Dubrovniku je studijsko putovanje organizirano pod krilaticom “Južno bojište – godine ponosa” od 14. do 16. listopada, na kojem obilaze nekadašnja ratna bojišta iz razdoblja borbe za samostalnost i mir Republike Hrvatske. Osim Dubrovnika, čuveni “Gromovi” zajedno sa članovima obitelji obišli su gradove i općine u BIH poput Mostara, Livna i Međugorja, gdje su odali počast i prisjetili se svih poginulih i stradalih branitelja koji su svoje živote položili na Oltar Domovine.

Zamjenica Tepšić poželjela je dobrodošlicu veteranima udruge Gromovi i njihovim obiteljima. Bez doprinosa i hrabrosti branitelja s mnogih područja zemlje, na jugu Hrvatske ne bismo mogli ostvariti stoljetni san generacija i slobodu u kojoj danas živimo, istaknula je zamjenica Tepšić.

Pohvalila je djelovanje Udruge Gromovi koji kroz druženja, istinska prijateljstva i podršku obiteljima koji su ostali bez svojih najbližih za vrijeme Domovinskog rata pokazuju duh zajedništva i ponosa i danas.

Zahvale za današnji prijem uputio je predsjednik Udruge veterana 2. gardijske brigade Gromovi, Ivan Krupec. Kazao je kako su promicanje vrijednosti Domovinskog rata i očuvanje digniteta niti vodilje ove udruge te da ovakim inicijativama poput studijskih putovanja nastoje biti prisutni među civilnim društvom i surađivati sa istima s ciljem iskazivanja solidarnosti i potpore prema svim braniteljima.

Izvor:https://www.dubrovniknet.hr/clanovi-udruge-vetarana-2-gardijske-brigade-gromovi-na-prijemu-u-gradu/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here