Čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske

0
1143

Hrvatski Sabor je 25. lipnja 1991. godine donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom. Taj dan je Dan državnosti Republike Hrvatske.

Svim članovima Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“, svim ratnim veteranima Gromovima i djelatnicima 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ Gmtbr, te svim hrvatskim državljanima kao i čitateljima naše mrežne stranice URV 2. gbr Gromovi, čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske.

Živimo unatrag nekoliko godina u kako ekonomskoj, tako i široj društvenoj krizi i nesigurnosti, a nekoliko dana nas dijeli od 1. srpnja – ulaska u EU. Neki naglašavaju  da nam je ovo zadnji Dan državnosti koji obilježavamo kao samostalna država dok drugi smatraju da se naša Domovina konačno svrstava uz bok razvijenih zemalja te činom ulaska u EU ulazi u obitelj zemalja uređenih odnosa i visokih demokratskih standarda. Istina je vjerojatno i u jednoj i u drugoj tezi.

Strateške odluke ulaska RH u NATO i EU su iza nas i preostaje nam da se u dobroj vjeri radi naše djece u EU obitelji ponašamo zrelo i odgovorno.

Sasvim smo sigurni da vodstvo RH i svi njezini izabrani predstavnici u Europarlamentu neće nikada zaboraviti tko su, što su i koga zastupaju, te da će sve svoje sposobnosti usmjeriti ka dobrobiti jedine nam domovine Hrvatske. Smatramo nužnim i u ovom svečanom trenutku slavlja i ispunjenja sna generacija Hrvata upozoriti na mogućnosti majorizacije, preglasavanja, gubitka identiteta, jezika i običaja, što bi bilo pogubno za ovaj napaćeni narod, a za što nitko nikada nije dobio mandat ma kako se zvao i koje funkcije obnašao.

U znak zahvalnosti i sjećanja na naše poginule i nestale suborce, one koji su žrtvovali svoje živote za slobodu Hrvatske s ponosom istaknimo hrvatske barjake na svoje kuće i stanove.

 

„JEDNOM GROM- ZAUVIJEK GROM“

 

      Upravni odbor

URV 2.gbr “GROMOVI“

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here