ČESTITAMO DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DAN HRVATSKIH BRANITELJA I 26. OBLJETNICU VRO “OLUJA”

0
2029

Poštovani hrvatski ratnici, ratni veterani 2. gardijske brigade Gromovi i članovi URV 2. gbr„Gromovi“, evo nakon 26. godina prisjećamo se osvita zore 4. kolovoza 1995. godine kada smo pobjedonosno krenuli u oslobađanje okupiranih hrvatskih teritorija od strane velikosrpskog agresora. Vojno-redarstvena operacija Oluja donijela je hrvatskom narodu ostvarenje višestoljetnog sna, konačnu slobodu i cjelovitost. Prisjećajući se Oluje ne možemo se ne prisjetiti razdoblja od 1991. do 1995. godine, razdoblja velikosrpskog divljanja, zločina, ubijanja, logora, paleži, progonstava i  patnji našega naroda, ali i herojske obrane naših branitelja.  Već nekim akcijama prije, a poglavito Bljeskom i konačno Olujom, hrvatski vojnik, branitelj, s krunicom oko vrata pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika i vrhovnog zapovjednika dr. Franje Tuđmana okončao je tu tiraniju, laž  i nepravdu, srušivši velikosrpsku bahatost i zaluđenost u samo nekoliko dana.  Zato, unatoč nekima koji žele obezvrijediti tu žrtvu, budimo ponosni na te dane, jer bili smo stvaratelji hrvatske povijesti.

S ponosom se prisjećajući 5. kolovoza 1995. godine, dana veličanstvene pobjede kada je oslobođen hrvatski kraljevski grad Knin, a potom i naša Petrinja i Banovina koje smo u Oluji oslobađali, upućujemo Vam iskrene čestitke u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Posebnu zahvalnost iskazujemo svim hrvatskim braniteljima, ponajviše našim poginulim Gromovima i njihovim obiteljima koji su svoje živote ugradili u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske!

U spomen na njih, ponosno istaknimo 5. kolovoza hrvatske barjake na svoje domove

 URV 2.gbr “Gromovi”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here