Čestitamo 32. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske

“Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske, Veterani

S ponosom vam čestitam 32. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske: vojske koja je čvrsto srasla sa svojim narodom te postala neodvojiv dio nacionalnog identiteta i tradicije!

Prošle su trideset i dvije godine od povijesne slike iz srca Zagreba koja je snažno odjeknula u cijeloj Hrvatskoj: postrojavanja Zbora narodne garde u Kranjčevićevoj ulici!

Bilo je to povijesno postrojavanje hrabrih i odlučnih, onih koji su čvrsto vjerovali u viziju prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana o samostalnoj i modernoj hrvatskoj državi; onih iz koje je izrasla moderna hrvatska država i vojska!

Događaji koji su uslijedili postali su temelj novije povijesti hrvatskog naroda i zato se na današnji dan s posebnom zahvalnošću prisjećamo svih naših branitelja koji su zastali na putu pobjede.

Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske,

hvala vam što nastavljate izgrađivati Hrvatsku vojsku, vjerodostojnog jamca hrvatske slobode i branitelja nacionalnih interesa!

Nikada ne zaboravite kako svatko od vas predstavlja nastavak pobjedničke kolone vojske branitelja iz Domovinskog rata.

Na Sportsko rekreacijskom centru Jarun u Zagrebu u nedjelju 28. svibnja od 10 do 20 sati organizirana je tradicionalna izložba vojne opreme i naoružanja Hrvatske vojske i MUP-a za posjetitelje. Predviđene su i pokazne vježbe sposobnosti Počasno-zaštitne bojne, Pukovnije Vojne policije te Zapovjedništva specijalnih snaga oko 16 sati, a planiran je i prigodan letački program akro grupe Krila Oluje i prelet MIG-a Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.