Caritas poziva sve građane, kao i hrvatske tvrtke na pomoć zbog poplava

0
923

ZAGREB – Hrvatski Caritas danas je pozvao građane da se uključe u akciju prikupljanja pomoći stanovništvu u poplavljenim područjima te su izdvojili 30.000 kuna za nabavku najnužnijih namirnica iz svog interventnog fonda, a iz Robnih zaliha pri Ministarstvu gospodarstva isporučili su 350.000 vreća za pijesak i stavili na raspolaganje dvije autocisterne za pitku vodu.

U akciju Hrvatskog Caritasa može se uključiti pozivom na donacijski telefon 060 9010, uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, pozivom na broj 182, kao i on-line uplatama na www.caritas.hr.

Hrvatski Caritas pozvao je sve građane, kao i hrvatske tvrtke – osobito vjerne podupiratelje akcija i programa namijenih žurnoj pomoći – da svojim novčanim prilozima, a tvrtke i donacijama proizvoda, priskoče u pomoć stradalim sugrađanima i tako posvjedoče socijalnu osjetljivost i djelatnu ljubav.

Caritas Sisačke biskupije dosad je, uz pomoć SPAR-a, poplavljenim stanovnicima naselja uz Savu i Kupu, uputio dvije palete vode za piće te 200 litara mlijeka koje je donirala Vindija.

Pomoć ugroženim stanovnicima poplavljenih područja vozilima ili čamcima dostavljaju djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije i to ponajprije pitku vodu, mlijeko, konzervirane i trajne namirnice.

B.P/S.M

www.braniteljski-portal.hr/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here