Branko Cikatić – Hrvatski Tigar (Split, 3. listopada 1954. – Solin, 23. ožujka 2020.)

0
1157

Kao najveći uspjeh u karijeri svijet mu pamti osvajanje prvog K-1 Grand Prix turnira 1993. godine. Cikatić je tada imao već 38 godina, no uspio je kroz jednodnevni turnir proći s tri pobjede nokautom. U finalu je savladao velikog Ernesta Hoosta.

Osim toga, Cikatić je jedan od najtrofejnijih hrvatskih natjecatelja u borilačkim sportovima. Prema neslužbenim podacima, odradio je 170 mečeva različit verzija kickboxinga te je upisao 152 pobjede. Tijekom 1980-ih osvajao je razne elitne turnire u muay thaiju te je pobjeđivao najveća imena tog sporta. Po dva puta osvajao je svjetsko i europsko prvenstvo u muay thaiju

Branko Cikatić, nikada nije skrivao svoje izuzetno domoljublje, stoga je Hrvatski tigar, u vrijeme najtežih dana za Domovinu, prenosio istinu o Hrvatskoj i Domovinskom ratu diljem svih kontinenata, naglašavajući ulogu hrvatskih sportaša kao svojevrsnih hrvatskih veleposlanika u promicanju pravedne istine o Hrvatskoj. Tako je 1991. hrvatske godine donacijama pomagao i mladoj Hrvatskoj GARDI donirajući uniforme i opremu, te 1991. godine posjetio je i pripadnike 2. A  BRIGADE ZBORA NARODNE GARDE poslije 2. GARDIJSKU BRIGADU GROMOVI na prvoj crti obrane u Komarevu.

GROMOVI NE ZABORAVLJAJU, HVALA TI HRVATSKI TIGRE

JEDNOM GRAOM – ZAUVIJEK GROM

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here