Braniteljske udruge pisale Milanoviću: Zaustavimo progon hrvatskih branitelja – radnika!

0
986

Nakon što je prošli tjedan jedan od radnika RIZ Odašiljača, očajan zbog situacije u kojoj se našao, prijetio samospaljivanjem, danas je u organizaciji Zajednice udruga HVIDR-a grada Zagreba održan sastanak s kojeg su poslali otvoreno pismo predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću. Pismo i molbu za susret prenosimo u cijelosti.

 

‘Poštovani predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, u ime zajedničkog stava i zaključka sa sastanka ujedinjenih predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, sindikata radnika, Sindikata radnika branitelja Hrvatske, predstavnika nevladinih organizacija zaštitnika ljudskih prava, hrvatskih branitelja, organiziranog kao podrška zaštiti radnika branitelja RIZ odašiljača d.d. i TŽV Gredelja te zbog tragičnog samoubojstva hrvatskog branitelja Mladena Mladenovića i najave samospaljivanja predsjednika Udruge branitelja RIZ-a Branka Banjca, održanog 01.listopada 2012. godine u Domu invalida Domovinskog rata, obraćamo Vam se sa zahtjevom za žuran prijem, radi upoznavanja sa katastrofalnim statusom radnika hrvatskih branitelja RIZ-a i TŽV Gredelja te mogućnostima iznalaženja kvaltetnih i poštenih rješenja u zaštiti od progona i šikaniranja naših suboraca, hrvatskih branitelja radnika i očajničkih pokušaja za spas radnih mjesta, dostojanstva i egzistencije.

 

>> Očajnički čin: Predsjednik Udruge branitelja RIZ odašiljača najavio samospaljivanje! 

 

Udruga specijalne policije Republike Hrvatske, Zbor veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba, druge braniteljske udruge i sidnikati, ujedinile su svoje snage u odlučnoj namjeri  spriječavanja svakog daljnjeg pokušaja suicida hrvatskih branitelja.

 

Molimo Vas odgovornost i prijem izaslanstva  Koordinacije „Zaustavimo progon hrvatskih branitelja –  radnika“ te podršku obrani prava na dostojanstvo i život dostojan čovjeka. Žalosno je da ljudi koji rade 40-ak godina u RIZ-u, koji su svojim radom i znanjem stvorili to dioničko društvo, više ne mogu ući na svoja radna mjesta zbog naoružanih zaštitara i licemjerne Uprave. U isčekivanju skorog termina prijema, ostajemo otvoreni za sve daljnje upite i kontakte.

 

O svim daljnjim aktivnostima i akcijama koje ćemo poduzimati s istaknutim ciljem zaštite hrvatskih branitelja radnika od progona, redovito ćemo izvještavati hrvatsku javnost i Vas osobno.’

 

Uz poštovanje,

 

U ime inicijative:

 

Udruga Specijalne policije republike Hrvatske, Josip Klemm, predsjednik

 

Zbor veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Ilija Vučemilović, predsjednik

 

Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba mr. sc. Mirko Ljubičić, predsjednik        

 

http://www.politikaplus.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here