Bojan Glavašević: Potpisao sam 19.500 stipendija, novac stiže

0
1081

Najprije smo isplaćivali “najkriznije” stipendije za studente kojima je to bitno zbog smještaja u domove, a poštom šaljemo ostalima

“Polovicom svibnja objavljeni su rezultati dobitnika stipendija za djecu hrvatskih branitelja. Popis je bio dva dana na internetu, ministar tvrdi da je isplaćeno, a nitko od njih taj novac nije dobio. Do ministra ili nekih odgovornih ne može se doći. Školska je godina gotova, sin upisuje fakultet i dobro bi nam došao taj novac, no ne znamo na koji način”, javio se u redakciju zabrinuti otac iz Vinkovaca pitajući gdje je i zašto zapelo.

Novi direktor Fonda za stipendije Bojan Glavašević ne krije da s isplatom stipendija išlo sporije nego proteklih godina. Potom tumači da do razrješenja prethodnog privremenog direktora fonda, a to je bio Zoran Komar, koji je odbio daljnju suradnju s fondom, jednostavno nije bilo osobe koja bi mogla obavljati taj posao.

Nakon što sam preuzeo tu dužnost, svi su ugovori potpisani, svih 19.500 ugovora osobno sam potpisao i isplate su počele prije dva mjeseca. Najprije smo isplaćivali “najkriznije” stipendije za studente kojima je to bitno zbog smještaja u domove kako bi ti mladi ljudi mogli realizirati i druga prava koja su im vezana za primitak ove stipendije – tumači Bojan Glavašević te dodaje da se ministarstvo konačno povezalo sa Studentskim centrom, pa će im ubuduće dostavljati popis svih stipendista. Zbog toga stipendisti odsad više neće morati SC-u dostavljati dodatne potvrde o tome da primaju stipendije ministarstva, nego će ih sada dostavljati ministarstvo.

Novac je, tvrdi Glavašević, osiguran za sve stipendije i upravo stiže na adrese širom Hrvatske. – Isplate se obavljaju svakog petka. Sad je to pitanje pošte, koliko je potrebno da ugovori koji su potpisani njima stignu poštom i da ih oni vrate nama natrag – kaže.

– Ono što mogu jamčiti jest da ćemo dogodine napraviti sustav koji je neusporedivo bolji, temeljit ćemo se prije svega na elektroničkim potpisima i na smanjenju opsega dokumentacije koja je potrebna u procesu prijave. Na taj način smanjit ćemo i mogućnost pogrešaka ljudskog faktora te očekujemo da će proces teći znatno brže nego do sada – obećao je Bojan Glavašević.

www.vecernji.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here