Blagoslovljen Božić i sretna Nova 2016. godina

0
1523

Braćo i sestre, dragi prijatelji iz Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“…

Došašće je prošlo i pred nama je Božić… blagdan koji slavi rođenje Isusa Krista našega Spasitelja… On se rodio u Betlehemu kao malo nemoćno dijete… rođen od Djevice Marije i pod budnom zaštitom sv. Josipa. Nije bio okružen blještavilom lampica božićnih borova, niti pod toplim grijanim zidovima. Boravio je prve svoje zemaljske trenutke okružen životinjama, na slami, u hladnoći. Tu je došao naš Svemogući Bog. A zašto?

Rodio se tako skromno i ponizno, da pokaže svijetu što mu je potrebno za spasenje. Iskrenost i čistoća srca poput malenog djeteta, te skromnost i poniznost koje nam nedostaje u našim svakodnevnim životnim situacijama. Zato braćo i sestre, učinite ovaj Božić posebnim i drugačijim.

Ako svi uporno ističemo darivanje kao glavni smisao Božića, onda neka to bude darivanje samoga sebe drugome, u svojoj obitelji, prema svojim bližnjima i prijateljima, u svome okruženju i u našoj udruzi.

Bog je darovao svoga Sina za naše spasenje. Isus neka bude ta promjena srca. Isus Krist Bogočovjek neka se rodi u vašim srcima i vašim obiteljima, da ovu Božićnu radost nastavite darivati u vašim životima.

Svima vama i vašim obiteljima, od srca želim blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2016. godinu.

Vaš kapelan

don Antonio Mikulić.

 

Poštovani članovi obitelji poginulih i nestalih Gromova, poštovani ratni veterani 2.  gardijske  brigade  Gromovi, poštovani čitatelji naše mrežne stranice, u ime Upravnog odbora Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi i vojnog kapelana vojne kapelanije Sv. Ilije Proroka iz Petrinje don Antonia Mikulića  od srca Vam želimo blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2016. godinu.

 

U ime Upravnog odbora

P r e d s j e d n i k

Ivan Krupec

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here